8 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialŞova anunţă începerea lucrărilor la Autostrada Turda- Sebeş

Şova anunţă începerea lucrărilor la Autostrada Turda- Sebeş

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a anunţat, sâmbătă, la Primăria Turda, că a semnat ordinul de începere a lucrărilor la Autostrada Turda – Sebeş care are o lungime de 70 de kilometri, lucrările urmând să înceapă în 20 mai pe loturile 3 – 4, iar pentru loturile 1 şi 2 peste circa două luni, transmite Mediafax.

Dan Şova a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că termenul de finalizare a lucrărilor va fi de 22 de luni, din care patru luni pentru proiectare şi 18 pentru execuţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am venit să anunţ semnarea ordinului de începere a lucrărilor la Autostrada Turda – Sebeş, pentru 20 mai. Ordinul a fost emis în 9 mai. Preţurile de construcţie pentru loturile 3 – 4 vor fi de 7,5 milioane de lei pe kilometru pe lotul 3 şi de 6,4 milioane de euro pe lotul 4, rezultând o medie de 7 milioane de euro. Pentru celelalte două loturi, 1 şi 2, aşteptăm finalizarea reevaluărilor solicitate, sperăm să semnăm ordinul de începere a lucrărilor peste două luni. Termenul de finalizare a lucrărilor la această autostradă este de 22 de luni, din care patru luni de proiectare şi 18 pentru execuţie. Autostrada are o lungime de 70 de kilometri, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene în proporţie de 85 la sută şi de 15 la sută din fonduri naţionale”, a spus Şova.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la circa 500 de milioane de euro.

Ministrul Transporturilor şi-a exprimat speranţa ca lucrările să fie finalizate până la 31 decembrie 2015, mai repede faţă de termenul contractual, aprilie 2016.

Potrivit acestuia, Autostrada Turda – Sebeş este importantă pentru că va lega Clujul de Culoarul IV pan european, spre Bucureşti.

La ceremonia de semnare a ordinului de începere a lucrărilor au participat, printre alţii, ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan, vicepreşedintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, primari de localităţi din judeţele Cluj şi Alba, parlamentari PSD din Cluj şi Alba.

Cele mai citite

Două cutremure în România în zona seismică Vrancea. Un seism a avut intensitate de 4

Două cutremure s-au produs, în noaptea de marți spre miercuri, în judeţul Buzău, unul dintre ele având magnitudinea 4. La ora 01:48:07, a avut loc un...

2025, un an plin de incertitudini economice: Inflația, dobânzile și creșterea mondială, sub semnul întrebării

Anul 2025 este privit cu precauție de experți, care anticipează un climat economic marcat de incertitudini majore, potrivit concluziilor celei de-a 19-a ediții a...

S-a stins din viață deputata PSD Simona-Maya Teodoroiu, fostă judecătoare la Curtea Constituțională a României

Deputata PSD Simona-Maya Teodoroiu, fostă judecătoare la Curtea Constituțională a României (CCR), a murit, a anunțat senatorul PSD Laura Moagher marți seară. Moagher a...
Ultima oră
Pe aceeași temă