16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialSoţia lui Ratko Mladici este judecată la Belgrad pentru deţinere ilegală de...

Soţia lui Ratko Mladici este judecată la Belgrad pentru deţinere ilegală de arme

Procesul soţiei celui mai căutat criminal de război, Ratko Mladici, a început marţi, ea fiind acuzată de deţinere ilegală de arme, relatează BBC, citat de NewsIn.

Bosiljka Mladici a spus instanţei din Belgrad că ea crede că soţul ei nu mai este în viaţă. “Dacă ar fi fost în viaţă, ar fi găsit moduri prin care să ne contacteze”, a subliniat ea.

Mladici a fost pus sub acuzare de TPI în 2005 pentru genocid. Unii spun că el ar fi în Serbia, unde este protejat de foşti camarazi.

Bosiljka Mladici a mai spus Curţii că puşca automată şi pistoalele găsite în casa ei din Belgrad, în 2008, aparţineau soţului ei. Ea a subliniat că acesta îi interzisese să se apropie de dulapul în care se aflau armele.

Soţia lui Mladici a mai spus că soţul ei a plecat de acasă în 2001, când aliatul său, Slobodan Miloşevici, a fost arestat şi extrădat la TPI, la Haga. Potrivit acesteia, Mladici a suferit hemoragii cerebrale de trei ori şi nu ar fi putut supravieţui fără asistenţă medicală.

Cele mai citite

Oțelul – „U” Cluj 1-0! Trupa lui Dorinel Munteanu, un nou succes în fața „Șepcilor Roșii”

Oţelul Galaţi a învins-o pe Universitatea Cluj cu scorul de 1-0, pe teren propriu, într-un meci din etapa a cincea a play-out-ului Ligii 1. La...

Declarațiile lui David Popovici, după ce a cucerit patru medalii de aur la Naţionalele de la Otopeni

După ce a cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni, David Popovici a...

CSM București a învins Dunărea Brăila și câștigă Cupa României

CSM București a câștigat Cupa României la handbal feminin, învingând HC Dunărea Brăila cu scorul de 32-27 (17-13), în finala desfășurată duminică în Sala...
Ultima oră
Pe aceeași temă