9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialSorin Oprescu s-a gândit la demisie după cazul copilului de patru ani...

Sorin Oprescu s-a gândit la demisie după cazul copilului de patru ani sfâşiat de câinii vagabonzi

Sorin Oprescu a lăsat să se înţeleagă că s-a gândit la demisie după cazul copilului de patru ani ucis de maidanezi. Iată ce a declarat edilul Capitalei la emisiunea “După 20 de ani” de la Pro Tv, conform Mediafax :

“Pe mulţi am impresia că-i deranjează Oprescu. Dacă aş fi ştiut şi aş fi putut întoarce ceva, aş fi plecat în momentul ăla (n.r. după cazul Ionuţ Anghel). Am văzut cum s-a dihotomizat toată clasa socială bucureşteană. Aţi spus acum câteva minute, am lege, am bani să pot să organizez serviciul ăsta”.

Şi tot despre cazul Ionuţ Anghel a mai spus ceva Oprescu :

“Ca toată lumea mă simt responsabil, pentru că ştiu că cinci ani de zile m-am rugat să se facă adăposturi. Consiliul General, timp de patru ani de zile, 1008-2012, a tăiat în mod regulat banii din care puteam să construiesc adăposturi.

În România se poate întâmpla orice, sunt gata să răspund de faptele mele. Fiecare are partea lui de responsabilitate. Eu n-am fugit, eu mi-am asumat responsabilitatea. Eu când am ieşi să explic că îmi pare rău ce s-a întâmplat, eu nu m-am dus acoo ca să plâng electoral, cîă aşla am vaăzut eu un prieten care plângea odată. Sunt şi eu tată, sunt bunic, am vaăzut ce tragedie s-a întâmplat. Nu mă linişteşte că era domeniu privat, faptul e fapt. Mi-a părut rau, că după ore întregi de discuţii cu ong-urile.

Sterilizarea a fost cea mai mare prostie. La bloc nimeni n-a avut grijă de ei, i-au lăsat fără hrană, fără îngrijire şi ei s-au constituit în haite.

Toată lumea e de vină, în special cei care s-au declarat iubitori de câini şi n-au făcut mai nimic, şi administraţia, dar era şi încătuşată de lege”.

Câţi câini fără stăpân sunt în Bucureşti acum? Nu se ştie. Chiar Oprescu recunoaşte asta. Şi atunci te întrebi cum poţi să promiţi că în 18 luni vei reduce numărul maidanezilor cu 80%? Adică, mai precis, 80% din câţi?!

“Nu ştiu câţi mai sunt. planul prevede să reducem undeva la 80 la sută, numărul lor să dispară de pe străzi. Încep să am unde să-i duc. 720 au fost adoptaţi, noi sprijinim adopţia, 520 şi-au găsit locul în adăpostul de la Uzun. 800 de locuri sunt în bazele noastre. Se spune că sunt aproximativ 65.000 de câini comunitari acum. Eu vă spun foarte sincer, nu prea cred în date. Capacitatea de prindere este 150-200 pe zi”.

Cele mai citite

VIDEO. Organizația Mondială a Sănătății a donat materiale sanitare de peste 400.000 de euro către IGSU

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a primit, vineri, din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, materiale sanitare în valoare de peste 400.000 de euro. „Este...

Un cunoscut club de fotbal din Italia își tranformă stadionul în parc solar

Udinese, cel mai „verde” club de fotbal din Italia şi al patrulea la nivel mondial, își continuă cursa spre atingerea obiectivului de zero emisii...

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...
Ultima oră
Pe aceeași temă