9.5 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialSony Ericsson Cybershot 902

Sony Ericsson Cybershot 902

Producator: Sony Ericsson  
Pret: 320 euro (fara TVA)  
Site: www.sonyericsson.com

Plus: un design "premium" care se potriveste atat pentru "casual wear", cat si pentru stilul "business". Camera de 5MP face niste poze exceptionale in comparatie cu multe telefoane ce se vor si aparate foto.

Minus: la un asa model inedit lipsesc GPS-ul si tehnologia Wi-Fi. Daca le avea si pe acestea incorporate l-am fi declarat din start telefonul lunii.

Cand am primit telefonul la testat am incercat timp de cinci minute sa desfac capacul pentru a pune cartela SIM si bateria in aparat. Fara succes. Am tot tras de capac, in sus… incercand sa nu-l rup. In cele din urma a trebuit sa ma uit in manualul telefonului… pentru a constata ca era bine ce faceam eu… dar trebuia facut mai cu forta. Capacul nu s-a rupt, in cazul in care intrebati. Si nici in cazul camerei foto nu m-am dumirit foarte repede. Foarte ingenios ascunsa in spatele unui slide care se activeaza tragand de partea superioara a telefonului. Oricum, la capitolul design C902 bate de la distanta oricare din modelele medium si premium lansate in ultimul an de Sony Ericsson. Mi-a placut pentru ca este subtire, ca are un ecran cu rezolutie buna si pentru ca tastatura desi are butoane inguste poate fi folosita cu usurinta. La capitolul dotari, camera foto de 5MP poate bate orice camera digitala traditionala. Pe lateralele ecranului exista doua "ecrane" secundare de 5mm fiecare, unde sunt pozitionate cate patru functii pentru camera foto. Ele sunt activate prin simpla atingere cu degetul. Aici, C902 are un sistem touchscreen care iti face viata mai usoara atunci cand fotografiezi ce se intampla in jurul tau.

Problema cea mai mare a lui C902 este bateria. In primele sase zile am incarcat-o de trei ori. Dar dupa ce am umblat la setarile aparatului si am redus luminozitatea ecranului, dar am si scos cateva din animatiile din meniu, bateria a inceput sa reziste aproape trei zile si jumatate la utilizare intensa – folosind atat functiile de telefon, cat si pe cele multimedia (camera, radio FM si jocuri).

Asa cum am spus si la inceputul acestui material, tot ce-i mai lipseste dispozitivului sunt functiile de GPS si Wi-Fi. si sa zicem ca daca de prima ne-am putea lipsi, posibilitatea de conectare la hotspot-urile wireless din oras nu ne-ar fi deranjat deloc.

Per ansamblu, Sony Ericsson C902 a spart putin tiparele de design ale companiei si este unul dintre aparatele care chiar isi merita banii.

 

 

cristian.curus@romanialibera.ro

Cele mai citite

UE și China, de acord să continue discuțiile privind posibilele alternative la tarifele pentru vehiculele electrice

Uniunea Europeană și China au convenit să poarte negocieri tehnice cu privire la posibile alternative la tarifele impuse vehiculelor electrice construite în China, au...

Geoană a pus carul înaintea boului

Întrebat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă ce rezultate a avut vizita la Moscova, din 2009, Mircea Geoană, candidat la președinția României, a...

Proiectoare led ideale pentru machiaj profesionist: mini-ghid pentru acasă

Un machiaj ca la salon se poate obţine uşor şi acasă, fără să fie nevoie să petreci zeci de minute în faţa oglinzii. Ai...
Ultima oră
Pe aceeași temă