9.4 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialSondaj CURS: Basescu ar fi votat de 36% dintre romani, Geoana de...

Sondaj CURS: Basescu ar fi votat de 36% dintre romani, Geoana de 24%

Traian Basescu si-ar putea reinnoi mandatul de sef al statului daca alegerile prezidentiale ar avea loc duminica viitoare, se arata intr-un sondaj al Centrului de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) realizat in perioada 19-28 iunie, consultat de Agerpres.

Actualul presedinte al Romaniei este prima optiune de vot pentru 36% dintre respondentii sondajului, principalii contracandidati la functia de sef al statului fiind social-democratul Mircea Geoana, care ar obtine 24%, si Crin Antonescu (PNL), care ar aduna voturile a 19% dintre votanti.

Romanii ar mai vota in proportie de 11% cu presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor si de 5% cu Principele Radu.

Un candidat la functia de presedinte al Romaniei din partea UDMR ar obtine, potrivit CURS, numai 2%.

De asemenea, Nati Meir sau un candidat al PNTCD ar obtine cate un procent din voturile exprimate.

O alta intrebare a sondajului CURS a vizat directia spre care se indreapta Romania, 78% dintre respondenti afirmand ca lucrurile merg intr-o directie gresita si numai 15% dintre cei chestionati raspunzand ca lucrurile merg intr-o directie buna. Nu au raspuns la aceasta intrebare 7% dintre cei chestionati.

De asemenea, cei chestionati de CURS au raspuns la intrebarea "care este lucru de care va temeti cel mai mult in prezent?", boala (25%), reducerea veniturilor (18%) si somajul sau pierderea locului de munca (16%) fiind in topul raspunsurilor. De asemenea, romanii se mai tem de inflatie (15%), de coruptie (14%), dar si de criminalitate (4%).

Sondajul CURS a fost realizat, in perioada 19-28 iunie, pe un esantion de 1.120 respondenti cu varste de 18 ani si peste, marja teoretica de eroare fiind de +/- 3% la un nivel de incredere de 95%.

Cele mai citite

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Președintele Iohannis participă la reuniunea de la Paris pentru sprijinul acordat Ucrainei

Președintele Iohannis participă, la Paris, la reuniunea organizată de președintele Macron pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. "Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 26 februarie...
Ultima oră
Pe aceeași temă