19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSondaj CURS: Basescu ar fi votat de 36% dintre romani, Geoana de...

Sondaj CURS: Basescu ar fi votat de 36% dintre romani, Geoana de 24%

Traian Basescu si-ar putea reinnoi mandatul de sef al statului daca alegerile prezidentiale ar avea loc duminica viitoare, se arata intr-un sondaj al Centrului de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) realizat in perioada 19-28 iunie, consultat de Agerpres.

Actualul presedinte al Romaniei este prima optiune de vot pentru 36% dintre respondentii sondajului, principalii contracandidati la functia de sef al statului fiind social-democratul Mircea Geoana, care ar obtine 24%, si Crin Antonescu (PNL), care ar aduna voturile a 19% dintre votanti.

Romanii ar mai vota in proportie de 11% cu presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor si de 5% cu Principele Radu.

Un candidat la functia de presedinte al Romaniei din partea UDMR ar obtine, potrivit CURS, numai 2%.

De asemenea, Nati Meir sau un candidat al PNTCD ar obtine cate un procent din voturile exprimate.

O alta intrebare a sondajului CURS a vizat directia spre care se indreapta Romania, 78% dintre respondenti afirmand ca lucrurile merg intr-o directie gresita si numai 15% dintre cei chestionati raspunzand ca lucrurile merg intr-o directie buna. Nu au raspuns la aceasta intrebare 7% dintre cei chestionati.

De asemenea, cei chestionati de CURS au raspuns la intrebarea "care este lucru de care va temeti cel mai mult in prezent?", boala (25%), reducerea veniturilor (18%) si somajul sau pierderea locului de munca (16%) fiind in topul raspunsurilor. De asemenea, romanii se mai tem de inflatie (15%), de coruptie (14%), dar si de criminalitate (4%).

Sondajul CURS a fost realizat, in perioada 19-28 iunie, pe un esantion de 1.120 respondenti cu varste de 18 ani si peste, marja teoretica de eroare fiind de +/- 3% la un nivel de incredere de 95%.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă