15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialSoluţiile lui Petre Grigoras pentru returul cu Grecia: Chiricheş, în centru şi...

Soluţiile lui Petre Grigoras pentru returul cu Grecia: Chiricheş, în centru şi motoarele turate “la Maxim” pe atac

Echipă naţională a României îşi joacă ultimele şanse de calificare la Campionatul Mondial din Brazilia, în returul barajului cu Grecia, ce se va disputa, marţi, pe Arenă Naţională. Înfrânţi cu 1-3 în prima manşa a duelului contra elenilor, a”tricolorii” vor încerca, la Bucureşti, să răstoarne rezultatul fără doi mijlocaşi care au contribuit consistent la accederea în ”€œdubla” decisivă.

Fără Bourceanu, suspendat, şi Pintilii, accidentat, Victor Piţurcă are bătăi de cap cu realizarea unui prim a€œ11a€³ capabil să întoarcă soartă dublei întâlniri cu grecii. Fidel unui sistem de joc 4-2-3-1, selecţionerului îi lipseşte şi Lazăr, şi el suspentat, astfel că cele două posturi de mijlocaş la închidere nu vor putea fi acoperite fără improvizaţie.

Tehnicianul Petre Grigoraş propune o soluţie alternativă pentru partidă decisivă de marţi, şi îl vede pe Chiricheş, fostul său elev de la Pandurii, solitar în centrul liniei mediane, ”€œinima” a unei echipe pronunţat ofensive.

”€œEu aş juca doar cu un singur mijlocaş central, acolo l-aş folosi pe Chiricheş. Se pretează pe acest post, în lipsă lui Bourceanu şi Pintilii. Ar face faţă cu brio.

E un meci de care pe care, nu ne mai poate ajută nimeni, nici rezultatele indirecte, nici Olanda.

Dacă joci cu un singur central şi doi mai avansaţi, poţi pune mai multă presiunea”€œ, a declarat Petre Grigoraş la DigiSport.

Antrenorul de anul trecut al Pandurilor face lobby şi pentru un alt fost elev de-al sau. Deşi este considerat unul dintre cei mai prolifici internaţionali români ai momentului, Alex Maxim a fost introdus pe teren în partidă ţur contra Greciei doar în ultimele cinci minute regulamentare de joc, iar Petre Grigoraş crede că, în retur, atacantul lui VfB Stuttgart nu trebuie să lipsească din teren.

”După startul aproape perfect din Bundesliga nu trebuia să lipsească din echipă din ţur, dar este decizia selecţionerului. A avut un debut aproape perfect de sezon, este un băiat foarte talentat, inteligent. Tot ce a realizat este meritul lui”, a spus Petre Grigoraş.

Cele mai citite

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...
Ultima oră
Pe aceeași temă