12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSoluţii Duraziv pentru lucrări chiar şi la temperaturi de -5 grade Celsius

Soluţii Duraziv pentru lucrări chiar şi la temperaturi de -5 grade Celsius

Piaţa materialelor de construcţii pentru lucrări executate la tempertauri joase are un mare potenţial, peste 4 luni dintr-un an fiind de aşteptat astfel de vreme în ţara noastră. Această gamă de produse permite efectuarea unor lucrări până în ultima lună din an.

Producătorul de materiale de construcţii Duraziv şi-a extins considerabil portofoliul de produse cu aplicabilitate la temperaturi scăzute şi desfăşoară şedinţe de training pe şantiere în care explică modul de punere în operă a acestor produse, pentru a reduce gradul de sezonalitate a activităţii din acest domeniu.

Adezivii pentru polistiren sunt produsele cele mai cerute din portofoliul companiei în perioada rece. Varianta de iarnă a produsului AT 31 a fost îmbunătăţită în această toamnă. Noua formulă încorporează fibre de armare care îi conferă o rezistenţă mecanică crescută, flexibilitate şi lucrabilitate superioară.

“În România există un număr restrâns de producători care crează sau livrează produse cu aplicabilitate în sezonul rece. Aceste produse implică o calificare suplimentară din partea meseriaşilor”, declară Marga Carp, director de marketing Duraziv..

Interesul pentru materiale de construcţii care să poată fi utilizate şi la temperaturi joase a început să fie mai intens din perioada 2010-2011, acestea fiind căutate atât de firmele de construcţii cât şi de meseriaşi. Ponderea cea mai mare o au adezivii pentru polistiren.

Aceşti adezivi permit realizarea unor lucrări de anvelopare chiar şi în ultimele luni din an în cazul în care nu a căzut zăpada sau temperaturile exterioare nu coboară sub -5 grade Celsius.

Gama de produse Duraziv destinate lucrărilor din perioada sezonului rece cuprinde adezivii pentru polistiren, adezivii pentru placări ceramice şi mortarul rapid pentru reparaţii şi fixări.

Temperatura minimă la care pot fi aplicate produsele de iarnă este de – 5 grade Celsius. Aceste produse conţin cimenturi speciale cu căldură de hidratare mare şi cu întărire rapidă, ce reduc astfel riscul îngheţării.

Compania Duraziv desfăşoară acţiuni de pregătire a meseriaşilor la nivel naţional, prin programe de traininguri care au atât o componentă teoretică, cât şi una practică.

“Suntem prezenţi, atât prin departamentul tehnic, cât şi prin reprezentanţii zonali, în şantierele care folosesc produse Duraziv. Recomandările noastre vizează cantitatea de apă adăugată în produse, timpii de lucru, temperatura suportului, temperatura mediului exterior, umiditatea suportului şi a aerului, etc.

Pentru toate produsele punem la dispoziţie clienţilor şi fişe tehnice, pe lângă informaţiile detaliate care sunt pe ambalajele produselor”, explică Marga Carp.

Până acum cele mai solicitate produse din această categorie din portofoliul Duraziv au fost adezivii pentru polistiren datorită programului naţional de reabilitare termică.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă