22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSpecialSoluție pentru asfaltare: ștergi data limită

Soluție pentru asfaltare: ștergi data limită

Termenul de asfaltare pentru mai multe străzi din Constanța a fost depășit, dar primăria a găsit o modalitate inedită de a răspunde criticilor.

Candidatul PSD la Primăria Con­s­tan­ța, Decebal Făgădău, care îndeplinea și funcția de viceprimar, promitea în campania electorală de anul acesta asfaltarea a 22 de străzi din oraș, până pe 15 august. Data a fost asumată de Primăria Constanța și Confort Urban, societatea din subordinea instituției publice care se ocupă de astfel de lucrări, și afișată pe panourile pe care le-au amplasat. Decebal Făgădău a câștigat alegerile, la diferență mică față de contracandidatul PNL. Cu siguranță că această promisiune a contat și l-a ajutat să câștige câteva voturi de la miile de locuitori care așteaptă (unii și de zece ani) asfaltarea străzilor pe care locuiesc.

Au șters data de pe panouri

Așa cum „România liberă” a relatat chiar pe 15 august, termenul promis și asumat de Primăria Constanța nu a fost respectat. Deși se promisese că se va turna un strat de asfalt, străzile erau la nivelul de pietriș. Am cerut un punct de vedere reprezentanților primăriei și primarului Decebal Făgădău, dar nu am primit nici un răspuns. De altfel, nimeni din presa locală nu a primit un răspuns referitor la acest subiect. S-a întâmplat apoi un lucru cel puțin bizar. Peste noapte, data de finalizare prezentă pe panourile de informare s-a transformat din ”15.08.2016” în ”2016”. Într-o încercare de a ascunde gunoiul sub preș, Primăria Constanța a luat decizia de a șterge, pur și simplu, data de 15 august de pe panouri. ”Nu cred că vom avea vreodată străzi asfaltate. Ni s-a promis deja de câțiva ani. Am avut încredere în actualul primar, dar uitați-vă și dumneavoastră: au venit să lucreze în campanie câțiva oameni și acum s-au oprit. Nu mai lucrează nimeni”, a spus un locuitor. Primarul Constanței afirma, în campanie, că speră ca toate străzile din Constanța să fie asfaltate în următorii patru ani.

Fără trotuare

Primăria Constanța a anunțat că în cartierele noi, în care a dat autorizații de construcții, deși nu există străzi, se vor construi inițial numai șosele. Trotuarele vor apărea numai după ce toate străzile vor fi asfaltate. Mulți locuitori spun că nu vor fi nevoiți să meargă pe stradă, iar riscul de accidente va fi mult mai mare decât în prezent.   

REPLICĂ

Ce spune primăria

Am cerut un punct de vedere reprezentanților Primăriei Constanța încă de începutul lunii. Până în prezent, nu am primit un răspuns oficial, în ciuda insistențelor. Dacă ne va fi pus la dispoziție un punct de vedere, vom reveni. Am întrebat, printre altele, care sunt cauzele care au dus la depășirea termenului de finalizare a lucrărilor, care e noul termen de finalizare,  pe ce criterii a fost inclusă în programul de asfaltare și strada Prelungirea Eduard Caudella, care nu figura inițial în prima etapă și care se înfundă într-un gard, precum și dacă depășirea termenului de execuție implică și depășirea costurilor și, dacă da, cu cât.

Într-o încercare de a ascunde gunoiul sub preș, Primăria Constanța a luat deci­zia de a șterge, pur și simplu, data de 15 august de pe panouri.

 

Cele mai citite

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele...

Fernando Alonso rămâne la Aston Martin până în 2026

Dublu campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso şi-a prelungit contractul cu Aston Martin până la sfârşitul sezonului 2026. „Acest acord multianual cu Fernando (al...

Monica Macovei, condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare! Fostul ministru al Justiției va presta muncă în folosul comunității

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a fost condamnată vineri la şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă în dosarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă