Fortat de scaderea dramatica a pietei auto, patronul unei firme din Botosani a decis sa-si continue afacerea prin deschiderea unei tombole. Astfel, pentru o masina de 5.000 de euro, acesta ofera 100 de bilete a cate 50 de euro fiecare, urmand ca automobilul sa ajunga in posesia celui care castiga la tombola.
Comercializarea autoturismelor second-hand si a pieselor de schimb a resimtit din plin socul blocajului financiar din aceasta perioada. Din acest motiv, patronul unei firme din Botosani care are acest obiect de activitate si care incearca sa-si salveze afacerea a inaintat o solicitare Fiscului prin care cere sa fie indrumat, astfel incat totul sa fie legal. Tot el vine si cu solutia: organizarea unei tombole. "Metoda nu este inventata de mine, eu m-am inspirat din cazurile din SUA si Austria, dar chiar si Romania, in care anumiti dezvoltatori au scos la vanzare casele punand la dispozitia doritorilor bilete cu o anumita valoare, foarte mica, dupa care, prin tragere la sorti, era desemnat un castigator. Ei, asa vreau sa fac si eu cu masinile, adica sa reusesc sa vand prin intermediul unei astfel de extrageri", a declarat Liviu Krause. In cazul unui autoturism second-hand scos la vanzare cu 5.000 de euro, firma lui Liviu Krause va pune la vanzare 100 de bilete la un pret de 50 de euro bucata.
Astfel, cu 50 de euro se poate castiga un autoturism in valoare de 5.000 de euro. "Nu ma intereseaza cat ma impoziteaza Fiscul, deoarece va fi considerat joc de noroc, poate sa fie si 50% din profit, important este ca eu sa am rulaj", a completat omul de afaceri botosanean. Acesta a spus ca vrea sa organizeze tombola saptamanal sau bisaptamanal. Finantistul Florin Arcalianu ne-a declarat ca activitatea pe care intreprinzatorul local vrea sa o desfasoare se incadreaza in categoria jocurilor de noroc. "Impozitul pe care trebuie sa-l plateasca este de 16% pe profit daca acest profitul depaseste nivelul de 5% din valoarea veniturilor, in caz contrar se incadreaza la impozitarea venitului", a declarat finantistul. Acesta a precizat ca totodata trebuie sa fie tinuta o evidenta contabila separata pentru aceasta activitate.