13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialŞoferul maşinii din care s-au furat peste 22 de kg de aur,...

Şoferul maşinii din care s-au furat peste 22 de kg de aur, convins că hoţii au acţionat la pont

Şoferul autoturismului din care s-au furat peste 22 de kilograme de aur, Mihnea Alexandru Ghigeanu, a declarat anchetatorilor şi jurnaliştilor că are convingerea că atacatorii au venit la pont, potrivit Mediafax.

“A fost cineva care a ştiut exact că aveam genţile noastre cu haine pe bancheta din spate a maşinii şi nici nu s-a uitat în ele. Au avut pont sută la sută, altfel nu se poate, cineva care a ştiut asta”, a spus Ghideanu.

Acesta a povestit că a tras pe prima bandă în momentul în care a văzut autoturismul cu stroboscoape, după care o persoană mascată a scos pe geam “un baston roşu-alb ca de Poliţie”.

“Avea cagulă, era mascat, mănuşi în mâini şi ne-a zis: «Poliţia», după care ne-a forţat să mergem pe partea dreaptă. A oprit în faţa noastră, totul petrecându-se foarte repede. Nu am ieşit din maşină, atunci s-au dus pe partea lui Huseyin, în dreapta şi am văzut că are un pistol în mână. A spart geamul meu, a spart geamul lui, ne-a scos afară din maşină, iar când am ajuns aproape de iarbă ne-a pus piedică, ne ţinea cu mâna la spate”, a declarat şoferul maşinii jefuite.

Acesta a adăugat că a crezut că este Poliţia pentru că au fost întrebaţi despre droguri, după care unul dintre mascaţi i-a luat telefonul din buzunar fără să îi mai ia şi altceva.

“Mai aveam un telefon în mână, mai ferit, astfel că mi-a luat doar telefonul din buzunar, fără să mai ia altceva, după care s-a ridicat de pe mine şi a fugit spre maşină. Un altul s-a ridicat de pe Huseyin, unul mă ţinea pe mine, unul pe Huseyin şi bănuiesc că celălalt cotrobăia în maşină. Eram cu faţa în jos, nu aveam cum să-l văd”, a povestit bărbatul.

Ghigeanu a mai declarat că maşina din care a fost furat aurul era a firmei şi că nu era prima oară când mergea cu ea pe distanţe lungi.

“Prin Bucureşti n-am mers pe nicăieri, doar ne-am întâlnit, ne-am urcat în maşină şi am plecat la drum. Sincer, în momentul respectiv nu-am speriat, am crezut că este chiar Poliţia şi Huseyin s-a uitat în geantă ca să scoată avizul şi să-l arate, dar când am văzut că vin spre noi m-am gândit că totuşi ăştia nu sunt de la Poliţie. Nu am mai avut timp să fac nimic”, a afirmat el.

Mihnea Ghigeanu a mai spus că în urmă cu un an şi jumătate a mai trecut printr-un incident similar la firma-mamă, dar că atunci hoţii nu au reuşit să ia nimic, în cele din urmă dovedindu-se că fusese o înscenare a unui coleg de-al său.

Ghigeanu respinge ipoteza potrivit căreia el şi colegul său ar fi înscenat jaful şi spune că ancheta procurorilor va dovedi că ei spun adevărul.

“Noi suntem de acord să ne supunem testului cu detectorul de minciuni. Eu zic că anchetatorii au crezut ce am zis până acum din moment ce suntem aici cu dumneavoastră, altfel eram acolo”, le-a declarat Ghigeanu jurnaliştilor.

Marţi, în jurul orei 10.50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş a fost sesizat că la kilometrul 83, pe Autostrada Bucureşti – Piteşti, două persoane care se deplasau cu un Volkswagen Passat au fost oprite în trafic de trei bărbaţi care se aflau într-un alt autoturism, de culoare neagră.

“Aceştia aveau feţele acoperite şi, prin ameninţare, au luat din portbagajul autoturismului oprit cantitatea de 22,7 kilograme de bijuterii, despre care victimele afirmă că sunt din aur”, preciza sursa citată.

Totodată, cei trei au deposedat victimele şi de cheile autoturismului cu care acestea se deplasau, dispărând în direcţia Piteşti.

Bijuteriile furate aparţin unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un cetăţean turc, susţin surse judiciare, care au precizat că aurul nu era asigurat. Valoarea bijuteriilor furate ar depăşi un milion de euro.

Diamanti Veri are capital social minim şi este înregistrată într-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei. Firma a fost înfiinţată în 15 iulie 2010, de un cetăţean turc pe nume Ayhan Numan, născut în Tarsus, în Turcia, în 1963. Pe un site destinat comerţului cu bijuterii en-gros apare numele unei alte persoane ca fiind reprezentant al firmei, şi anume Huseyin Karaback.

Cele mai citite

”Au început lucrările cu două utilaje”

Lucrările pe lotul 3 al autostrăzii A7, care leagă localitatea Pietroasele de municipiul Buzău, au început pe 1 martie, dar se pare că...

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...

Judecătoare de la Curtea de Apel București, exclusă a cincea oară

Secţia disciplinară a CSM a decis luni excluderea din magistratură, pentru a cincea oară, a Danielei Panioglu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti. Articolele...
Ultima oră
Pe aceeași temă