25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSocietatea Handicapatilor Neuropsihic din Alba Iulia a ramas fara sediu

Societatea Handicapatilor Neuropsihic din Alba Iulia a ramas fara sediu

Una dintre cele mai vechi organizatii neguvernamentale din Alba Iulia, Societatea Handicapatilor Neuropsihic „Speranta”, a ramas fara sediu si a fost nevoita sa-si intrerupa temporar activitatea, din cauza ca imobilul in care functiona a fost retrocedat. Evacuarea, din data de 26 septembrie 2005, a Societatii „Speranta” afecteaza peste 680 de persoane (plus familiile acestora), beneficiari ai serviciilor oferite de organizatie.
Voluntarii de la „Speranta” distribuie ajutoare materiale persoanelor cu nevoi speciale, ajuta la intocmirea diferitelor documente pentru cei care nu pot face acest lucru si acorda consiliere legislativa, adica realizeaza o interfata a beneficiarilor cu autoritatile. „Coboram la nivelul lor de perceptie. Sunt oameni saraci sau cu probleme carora trebuie sa le explici situatia pe intelesul lor”, a declarat directorul executiv al societatii, Rozalia Sucevescu.
Deocamdata, o parte dintre lucruri au fost mutate intr-un alt spatiu, insa asociatia nu mai are sediu, iar beneficiarii nu mai stiu unde sa mearga. „Actele si computerul a trebuit sa le duc acasa la mine. Deocamdata activitatea e sistata. Facem un apel la intelegere si rabdare din partea membrilor nostri si familiilor acestora” a adaugat Rozalia Sucevescu.
Activitatea asociatiei „Speranta” se bazeaza, de aproximativ 15 ani, exclusiv pe voluntariatul celor care lucreaza acolo.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă