19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSocial-democratul Nicolae Preda, noul primar al comunei Ganeasa (VIDEO)

Social-democratul Nicolae Preda, noul primar al comunei Ganeasa (VIDEO)

Candidatul PSD la fotoliul de primar al comunei Ganeasa, judetul Olt, viceprimarul Nicolae Preda, este noul primar al comunei, el devansandu-l cu 27 de voturi pe candidatul PDL Nicolae Costea, la alegerile locale partiale de duminica.

Potrivit Mediafax, din 2.677 de voturi, candidatul social-democrat Nicolae Preda a primit 1.352 voturi, in timp ce contracandidatul sau de la PDL, Dumitru Costea, a obtinut 1.325 de voturi.

In turul al doilea al alegerilor locale partiale de la Ganeasa, prezenta la vot a fost de 84,96%, cu 5% mai mare fata de primul tur.

La primul tur al alegerilor locale, candidatul PSD s-a clasat pe pozitia a doua, cu 1.098 de voturi, in timp ce Dumitru Costea, de la PDL, a ocupat prima pozitie, cu 1.176 de voturi obtinute. Prezenta la vot a fost de 80,1%.

Primaria din Ganeasa a fost condusa interimar de viceprimarul social-democrat Nicolae Preda din luna octombrie 2008, cand edilul ales, democrat-liberalul Marin Neremza, si-a pierdut mandatul ca urmare a schimbarii domiciliului de la Ganeasa la Slatina. Inainte de schimbarea domiciliului, Neremza si-a inaintat demisia din functie atat Institutiei Prefectului de Olt, cat si ministrului Internelor si Reformei Administrative de la acea data, Cristian David. El a revenit asupra demisiei inaintate trei zile mai tarziu, dupa ce si a motivat demisia prin "atragerea atentiei conducerii judetului ca autoritatile se confrunta cu o lipsa acuta de finantare", iar in aceste conditii onorarea mandatului la nivelul asteptarilor electoratului este imposibila.

Locuitorii din Ganeasa, judetul Olt, au venit, in numar mare, sa voteze, inca de la ora deschiderii sectiilor de votare, formand cozi in fata acestora, dar peste o suta de politisti si jandarmi au asigurat asigura ordinea, astfel incat procesul de votare sa nu inregistreze incidente. Masurile au fost luate dupa ce, miercuri seara, patru persoane au fost ranite, in urma unui conflict care a avut loc intre doua grupuri din Ganeasa si in care s-a tras cu un pistol cu gaze.

Politistii din Olt au identificat, in noaptea de miercuri spre joi, doua persoane implicate in scandalul care a avut loc in localitatea Ganeasa, una dintre acestea recunoscand ca a tras trei focuri de arma si motivand ca a vrut sa scape de un grup care blocase masinile simpatizantilor PDL.

Ganeasa este a treia localitatea din tara unde duminica a avut loc tururl al doilea al alegerilor locale partiale, dupa Faget, judetul Timis si, respectiv, Carpinet, judetul Bihor.

 

Candidatul PDL Gheorghe Ienciu a castigat alegerile pentru primaria Carpinet, judetul Bihor, cu 799 de voturi, iar contracandidatul sau, social-democratul Mirel Ienciu, a obtinut 674 de voturi.

Marcel Avram, candidatul PDL, este noul primar al Fagetului, el castigand alegerile de duminica cu o diferenta de 97 de voturi fata de contracandidatul sau Ioan Caliman, de la PSD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă