22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialSoarta lui Harry Potter va fi decisa pe 21 iulie

Soarta lui Harry Potter va fi decisa pe 21 iulie

Ultimul roman din seria Harry Potter va fi publicat pe 21 iulie, dupa cum a anuntat oficial autoarea britanica J.K. Rowling, citata de agentiile straine de presa.
Scriitoarea a mai declarat ca doua dintre personajele seriei vor muri la finalul cartii, ceea ce a starnit speculatii in randul fanilor, care se intreaba daca nu cumva se afla si Harry printre acestea. Se estimeaza ca acest roman va dobori toate recordurile la vanzari si se va epuiza in cea mai mare viteza, fiind asteptat de milioane de admiratori cu sufletul la gura. Normal, toata lumea e curioasa ce se va intampla si nimeni nu ar dori sa afle acest lucru prin intermediul prietenilor.
Romanele despre ucenicul vrajitor s-au vandut in peste 325 de milioane de exemplare in intreaga lume si au fost traduse in 64 de limbi, fiind baza a cinci filme adaptate pentru marele ecran, care au cunoscut un rasunator succes de casa.
Tot acum este aniversarea a zece ani de la aparitia primei carti a seriei. Ultima carte publicata, “Harry Potter and The Half-Blood Prince”, a format cozi mari dupa deschiderea librariei, care a avut loc la miezul noptii, pentru a crea o atmosfera potrivita cu actiunea din roman. Nu a fost in zadar: s-au vandut 2.009.574 de exemplare in prima zi dupa publicare.
Pe langa faptul ca a facut-o pe J.K. Rowling milionara, cartea are si meritul de a fi atras din nou copiii spre citit si de a fi revigorat industria britanica de film.
Intrebata de soarta lui Harry Potter, scriitoarea a spus doar ca intelege motivul pentru care unii scriitori isi omoara personajele: ca sa-i opreasca pe altii de a le scrie noile aventuri. Totodata, Rowling s-a declarat ingrijorata de reactia fanilor in cazul in care ucenicul vrajitor va cunoaste sfarsitul.
Ultimul film care are la baza una dintre carti, “Harry Potter si Ordinul Phoenix”, va fi lansat in Marea Britanie pe 13 iulie 2007.

Cele mai citite

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...

SINDICATELE DIN CULTURĂ declară pe 18 Mai–NOAPTE ÎN MUZEELE DIN ROMÂNIA!

COMUNICAT DE PRESĂ SINDICATELE DIN DOMENIUL PROTECȚIEI PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL asociate în cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel...

Prefect Prahova: Zona din jurul craterului de la Slănic dă semne de stabilizare

La fața locului încă se efectuează măsurători și expertize, iar din primele concluzii zona dă semne de stabilizare, afirmă prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă