Pasarela pietonală de la Mănăstirea Snagov, situată pe insula din partea de nord a lacului Snagov, a fost sfinţită, sâmbătă, de un sobor de preoţi, în frunte cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, informează agenţia Agerpres.
Pasarela le va permite credincioşilor să ajungă pe jos la cea mai veche vatră monahală din Arhiepiscopia Bucureştilor, ctitorie a voievodului Neagoe Basarab (1512 – 1521).
Cu acest prilej, Patriarhul Daniel a evidenţiat importanţa realizării podului pietonal, care îi va ajuta pe credincioşi, pelerini, vizitatori să ajungă mai uşor şi în orice anotimp la Sfânta Mănăstire Snagov, care, îşi sărbătoreşte pe 21 noiembrie, hramul, de sărbătoarea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.
Preafericitul Daniel a explicat că podul, puntea sau pasarela au, în acelaşi timp, o funcţie practică, dar şi o valoare simbolică.
„Podul îl ajută pe om să treacă peste un obstacol ce se află în drumul său: o apă, o prăpastie, o vale adâncă, o diferenţă de nivel. Dar întrucât podul leagă sau apropie două puncte îndepărtate sau diferite, el devine simbol al comunicării şi comuniunii, cale de apropiere şi de întâlnire între oameni, între regiuni, între popoare. În chip spiritual, podul este simbol al medierii, al mijlocirii, chiar al rugăciunii care uneşte pământul cu cerul, pe om cu Dumnezeu, îi uneşte pe cei vii cu cei trecuţi sau mutaţi la Domnul”, a spus Patriarhul Daniel.
Biserica mănăstirii, cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, este împodobită cu pictură de o valoare artistică inestimabilă aflată în curs de restaurare. Picturile din biserica Mănăstirii Snagov reprezintă cel mai mare ansamblu mural care se păstrează într-un lăcaş de cult din ţara noastră.
Întâistătătorul BOR le-a mulţumit autorităţilor care au contribuit la realizarea acestei pasarele şi a acordat ordine, medalii şi diplome ale BOR pentru mireni.