18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialSmithfield poate sa isi arda porcii

Smithfield poate sa isi arda porcii

Comandamentul Anti-Epizootic Judetean Timis a autorizat compania Smithfield Romania sa utilizeze cinci incineratoare, dintre care doua mobile, pentru arderea cadavrelor de porci

Incineratoarele vor fi folosite pentru arderea cadavrelor din cele doua ferme din judetul Timis afectate de pesta. Cele doua incineratoare mobile au fost aduse de vineri din Marea Britanie. Incineratoarele au fost montate si testate pe plan local.
Firma cu capital american mentioneaza ca dupa finalizarea testelor va relua euthanasierea animalelor, cel mai devreme luni dimineata. Porcii vor fi impuscati.
"Cele doua incineratoare mobile pentru ferma din Igris urmeaza sa soseasca miercuri, 22 august. Euthanasierea si incinerarea animalelor vor incepe imediat dupa testarea acestor utilaje", se mentioneaza intr-un comunicat al companiei Smithfield.
Comandamentul Anti-Epizootic Timis a autorizat, pe de alta parte, miscarile de animale de la un numar de 13 ferme, toate din judetul Timis, din totalul de 33 de ferme detinute de companie. Colectarea cadavrelor de animale este permisa pentru toate fermele firmei.
"Ieri (joi, n.r.), porci comerciali din fermele declarate libere de pesta porcina au fost livrati la abatorul Smithfield care si-a reluat activitatea pentru prima data de la confirmarea primului caz de pesta, acum doua saptamani. Pentru o perioada de 30 de zile, masuri suplimentare de monitorizare sanitar-veterinara au fost stabilite de catre autoritatile abilitate, pentru a confirma o data in plus calitatea carnii de porc care va iesi pe piata", afirma reprezentantii companiei americane.
La inceputul lunii august, in judetul Timis au fost confirmate doua focare de pesta porcina – primul la Cenei, al doilea la Igris. Peste 37.000 de porci vor fi ucisi.

Cele mai citite

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă