19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSmirnov, legat de prezenţa soldaţilor ruşi în Transnistria: "Soldatul rus este apărător"

Smirnov, legat de prezenţa soldaţilor ruşi în Transnistria: „Soldatul rus este apărător”

Liderul separatist de la Tiraspol consideră că în Transnistria este pace, pentru că poporul Republicii Moldova respectă trupele ruseşti, relatează UNIMEDIA, potrivit NewsIn.

„Timp de 19 ani, în această zonă nu se mai varsă sânge. Asta pentru că popoarele Moldovei şi Transnistriei au avut şi au respect faţă de soldaţii Marii Rusii”, a declarat Igor Smirnov, în cursul unei ceremonii care va marca 19 ani de la intrarea pacificatorilor ruşi pe teritoriul Republicii Moldova.

Liderul administraţiei de la Tiraspol a ţinut să sublinieze că, în urmă cu 19 ani, poporul transnistrean a trecut sub aripa măreţului stat Rusia. „Soldatul rus este apărător. De pe timpurile lui Alexandr Suvorov, el are scopul să apere aceste pământuri de duşmani”, a mai spus el.

Potrivit lui Smirnov, în viitorul apropiat, în Transnistria va fi instaurată Ziua Pacificatorului, care va fi marcată la 21 iulie. În 21 iulie 1992, la Moscova, a fost semnată Convenţia cu privire la principiile reglementării paşnice a conflictului armat din zona nistreană a Republicii Moldova.

În prezent, circa 400 de militari ruşi fac parte din forţele pacificatoare din Transnistria. Autorităţile de la Chişinău s-au pronunţat în repetate rânduri asupra înlocuirii „forţelor de pacificare” ruse cu o misiune de observatori civili sub mandat internaţional.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă