3.7 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăSpecialSlatina: Primăria vrea să introducă taxa pe câini

Slatina: Primăria vrea să introducă taxa pe câini

Persoanele care deţin în apartament mai mult de un câine sau firmele în a căror incintă trăiesc mai mult de doi câini ar putea plăti o taxă pentru cel de-al doilea, respectiv al treilea câine, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Slatinei, Dan Bălăşescu, citat de Agerpres.

Acesta a menţionat că se doreşte astfel limitarea numărului de câini din oraş, mai ales a numărului câinilor lăsaţi liberi pe străzi. Bălăşescu a argumentat iniţiativa prin faptul că în incinta multor firme din Slatina sunt câini care prezintă un pericol pentru trecători şi la fel se întâmplă în zona unor blocuri unde proprietarii de apartamente hrănesc câinii comunitari din preajmă şi se opun ridicării acestora de către angajaţii de la ecarisaj.

Se are în vedere de asemenea şi limitarea numărului de animale din curţi şi apartamente pentru că proprietarii acestora îi scot la plimbare fără a avea grijă să strângă şi excrementele lăsate de animale pe spaţiul public.

“Sunt firme unde în curte sunt nu un câine – doi ci haite. Patronilor le convine ca noaptea să îi închidă şi să nu plătească paznici sau să plătească mai puţini paznici. Problema este că acei câini sunt lăsaţi liberi mare parte din timp şi sunt un pericol real pentru cetăţeni. Pe lângă unele blocuri avem aceeaşi problemă. Iubitorii de animale hrănesc acei câini şi îi iau în casă atunci când trec angajaţii de la ecarisaj, pentru a-i elibera ulterior pe străzi. Câinii pot fi agresivi cu persoanele care nu locuiesc în zonă. Populaţia este nemulţumită şi din cauza excrementelor de animale lăsate pe spaţiul public de câinii de rasă din apartamente”, a explicat Dan Bălăşescu.

Viceprimarul a menţionat că se are în vedere o hotărâre de consiliu local prin care în apartamente să fie permis fără plata vreunei taxe numai câte un câine, iar începând cu cel de-al doilea câine să se plătească pentru fiecare animal câte o taxă. În cazul firmelor se are în vedere introducerea unei taxe în situaţia în care sunt ţinuţi mai mult de doi câini în incinta unei societăţi.

Cele mai citite

Revenire de senzație în Liga 1! Florin Costea a semnat cu FCU Craiova

Fostul internațional român Florin Costea este noul director sportiv al echipei FCU 1948 Craiova, în timp ce Robert Săceanu va fi director delegat, a...

România, calificată în optimile de finală ale Campionatului Mondial de tenis de masă

Selecţionata feminină a României s-a calificat direct în optimile de finală ale Campionatelor Mondiale de tenis de masă pe echipe de la Busan (Coreea...

Jannik Sinner, de neoprit! Italianul a câștigat un nou titlu ATP

După succesul de la Australian Open, tenismenul italian Jannik Sinner a „recidivat”. Jucătorul în vârstă de 22 de ani a cucerit duminică turneul ATP...
Ultima oră
Pe aceeași temă