20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSlam (ob)session - XIX

Slam (ob)session – XIX

Este incetatenita opinia potrivit careia in competitiile de inalt nivel "diferenta" este creata prin licitatie, si nu prin jocul de levata, care este considerat a fi perfect. Pe de alta parte, se subintelege ca masura unui bun jucator, care are "greutate", este data de standardul lui la capitolul jocului. Unii poate ca nici nu liciteaza impecabil, dar din momentul in care li se cere sa faca levate, ei nu sunt dispusi sa faca nici o concesie adversarilor, fiind capabili sa stoarca maximum din jocul cerut. Rezulta din cele spuse ca pentru bridge este nevoie ca postulantii sa posede o inclinatie pentru "joc", dupa care vor putea deveni si licitatori acceptabili, poate chiar excelenti, si succesele nu se vor lasa asteptate. Cum zicea si marele Ilici: jucati, jucati, jucati!

Contract: sase fara de atu
Atac: 7 de caro

Evitand cu pricepere atacul din mariajul de cupa, care teoretic i-ar fi asigurat o levata, Vest a debutat pasiv cu caro, luat cu Dama. Numarandu-si levatele sigure, unsprezece, declarantul a decis, corect, sa incerce sa o obtina pe a douasprezecea de la trefle, asa ca la levata a doua a jucat o trefla in gol.

Est, castigand cu decarul, a revenit in culoarea partenerului, conform unui binecunoscut principiu care povatuieste ca in orice caz vei primi mai putine reprosuri astfel, decat daca-ti vine sa schimbi cu de la tine putere culoarea, facand un contraatac ce poate fi dezastruos.

Frumusetea jocului executat de declarant ma obliga sa va spun ca, recastigand mana, acesta a fost cel ce a tras Asul de cupa, executand cunoscuta lovitura vieneza, dupa care, defiland picile si apoi caralele, a reusit sa schiteze Vestul. Tinand atat cupele cat si treflele, acesta nu a mai putut mentine pozitia, nevoit fiind sa puna frumos cartile in etui.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă