10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialDetaliul vital care poate transforma regimul vegetarian din elixir în otravă curată

Detaliul vital care poate transforma regimul vegetarian din elixir în otravă curată

Multă lume spune că trecerea la un regim vegetarian te ajută să slăbeşti. Este informare sau intoxicare? Revista franceză Terra Femina aduce argumente pro şi contra.

Cei mai mulţi dintre cei care aleg să devină vegetarieni o fac, de obicei, din motive etice. Prin excluderea cărnii din regimul alimentar, ajutăm mai mult mediul şi nu mai participăm la suferinţa animalelor. Altădată enumerat printre regimurile alimentare alternative, astăzi vegetarianismul a devenit o adevărată tendinţă mondială.

Şi beneficiile pentru sănătate sunt luate, adesea, în considerare. Mai ales că mai toate cărnurile care se consumă în zilele noastre sunt pline de hormoni şi antibiotice, devenind astfel dăunătoare. În plus, numeroase studii susţin că vegetarienii trăiesc mai mult decât carnivorii. Aşadar, e clar că înlocuirea cărnii cu legume şi fructe este sănătoasă. Dar te ajută, oare, să slăbeşti?

Această idee este atractivă şi circulă destul de mult pe internet, dar nu înseamnă că este şi foarte bine fondată. Aşa cum explică experţii consultaţi de site-ul american Very Well, totul ţine de controlul caloriilor. Un vegetarian consumă, în general, cu 500 de calorii mai puţin decât un consumator de carne, fapt care va avea desigur un efect asupra greutăţii sale corporale. Dar numai dacă vegetarianul mănâncă sănătos!

A fi vegetarian nu înseamnă a consuma doar fructe şi legume. Pe listele produselor adorate de vegetareni există destule alimente bogate în calorii şi grăsimi, cum sunt brânzeturile, pastele, produsele lactate şi altele. Şi nimic nu împiedică un vegetarian să guste junk food. Pe scurt, vegetarianismul nu apără pe nimeni de îngrăşare şi nici nu ajută la slăbit daca nu este sănătos şi echilibrar, exact ca orice alt regim alimentar.

În concluzie, renunţarea la carne nu este o metodă sigură de slăbire. Regimul vegetarian trebuie privit ca o filosofie de viaţă, o alegere făcută de plăcere.

 

Cele mai citite

Camera Deputaților a decis înfiinţarea “listei negre” antidrog

Camera Deputaților a votat marţi în favoarea unui proiect de lege care introduce înființarea Registrului Național Automatizat pentru persoanele implicate în infracțiuni legate...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Ministrul de interne francez vede Rusia principalul inamic al Franței

"Rusia este astăzi principalul inamic" al Franţei "în războiul informaţional, de agresivitate pe teritoriu", a susţinut marţi ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă