15.6 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialSIVECO Romania, premiată la două competiţii mondiale

SIVECO Romania, premiată la două competiţii mondiale

Trei proiecte educaţionale ale SIVECO Romania au fost premiate la IPMA 2013 şi World Summit Award 2013, două dintre cele mai importante competiţii internaţionale în domeniu.

Proiectele de eLearning dezvoltate şi implementate de SIVECO au primit recent recunoaşterea internaţională a valorii IT-ului românesc, repurtând un triplu succes mondial pentru cercetarea şi sistemul educaţional românesc.

Dacă în competiţia IPMA (International Project Excellence Award) s-au impus proiectele Multitouch (destinat învăţării colaborative) şi cel din Kazakhstan (constând în lecţii multimedia interactive create pentru şcolile din această ţară), la WSA (World Summit Award) succesul a revenit proiectului „Portal Şcoli speciale“, CES (Conţinut educaţional multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educaţionale speciale).

Potrivit SIVECO, a existat şi o situaţie excepţională: ambele proiecte cu care compania românească a aplicat (Multitouch şi Kazakhstan) sunt declarate finaliste, având certitudinea ocupării unui loc pe podium.

„Mulţumim iniţiatorilor acestor proiecte, Ministerul Educaţiei Naţionale din România (prin Unitatea de Management a Proiectelor cu Finanţare Externă), şi respectiv Ministerului Educaţiei din Kazakhstan, pentru temele generoase lansate şi pentru modul profesionist în care au condus aceste proiecte. Deşi cele trei premii au fost obţinute de noi în calitate de producători şi furnizori, considerăm că le aparţin cel puţin în egală măsură şi clienţilor noştri“, spune Florin Ilia, vicepreşedintele SIVECO Romania.

Proiectele SIVECO, finaliste şi la Londra

În primăvara acestui an, la Londra, ambele proiecte prezentate acum la IPMA au fost finaliste la European IT & Software Excellence Awards 2013. Proiectul Multitouch a intrat în competiţia finală la categoria Software Innovation Solution of the Year, iar proiectul Kazakhstan la categoria Government Solution of the Year.

„IPMA Award este un rezultat major oriunde în lume. Echipa noastră (profesori români, cercetători români, specialişti IT din România) va fi declarată în cadrul Congresului Mondial al International Project Management Association, simultan şi campioană mondială şi vice-campioană mondială. Nu am în minte acum un alt exemplu de echipă de cercetare-dezvoltare românească, din orice domeniu de activitate care să fi ajuns la această performanţă, în ultimii ani“, spune Radu Jugureanu, directorul departamentului de eContent din SIVECO Romania.

Într-o scrisoare oficială trimisă SIVECO, preşedintele juriului WSA, prof. dr. Peter A. Bruck, a spus: „Echipa dumneavoastră a câştigat o recunoaştere valoroasă din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite. Din cele peste 460 de aplicaţii pe care le-am primit spre evaluare, juriul de experţi internaţionali a selectat numai câte 5 câştigători la fiecare categorie, urmare a unui dublu proces de selecţie desfăşurat în cel mai democratic mod cu putinţă. Mă bucur să vă anunţ că vă aflaţi printre cei mai buni furnizori de aplicaţii creative din lume.“

Motivaţia juriului

În motivarea deciziei sale, juriul a apreciat că: „Suportul pe care portalul Şcoli Speciale propus de România îl oferă sistemului educaţional, destinat copiilor cu nevoi speciale, include o gamă bogată de conţinut multimedia interactiv, potrivit capacităţilor şi cerinţelor de învăţare ale acestora. De exemplu, unii dintre aceşti copii trebuie să poată învăţa în propriul lor ritm şi să repete materialele prezentate de mai multe ori; ei vor fi, de asemenea, ajutaţi să înveţe cu ajutorul unui conţinut multimedia atractiv şi interactiv. Această funcţiune este posibilă cu ajutorul unei platforme digitale pe Internet şi justifică pe deplin includerea în aria de evaluare a World Summit Award. Conţinutul site-ului e construit pe baze solide, acoperind cerinţe psihologice, de atitudine, motivaţionale şi experimentale. Juriul apreciază în mod deosebit site-ul pentru metaforele de design pe care le incorporează («avatari digitali») şi pentru biblioteca digitală extraordinar de cuprinzătoare, destinată educării copiilor cu nevoi speciale. Proiectul a câştigat deja European Software Excellence Award în 2012 şi juriul WSA este onorat să adauge, la rândul său, aprecierea sa pentru acest proiect.“

Beneficiarii proiectului sunt peste 14.000 de copii din 140 de şcoli, 3.000 de profesori fiind instruiţi să-i utilizeze rezultatele. Între rezultatele proiectului se numără 250 de lecţii, 1.500 de obiecte de învăţare, pentru discipline precum vorbirea, matematica, ştiinţele, geografia, istoria.

„Îmi face plăcere să reamintesc că premiul de anul acesta este al doilea pe care îl luăm la această importantă competiţie. În anul 2005 am fost de asemenea WSA Winner 2005 pentru conţinutul educaţional dezvoltat în cadrul programului SEI (Sistem Educaţional informatizat). Sunt doar patru companii în lume care au câştigat de două ori acest premiu. Mai mult decât atât, doar două companii la nivel mondial au reuşit performanţa de a câştiga acest premiu la două categorii diferite. SIVECO Romania este una dintre acestea“, spune Radu Jugureanu, vicepreşedinte
SIVECO Romania.

 

Cele mai citite

ONU: Noi dovezi privind torturile aplicate de autoritățile ruse împotriva civililor ucraineni și prizonierilor de război

Comisia internațională independentă de anchetă privind Ucraina a identificat noi dovezi care demonstrează existența unor modele comune de tortură aplicate de autoritățile ruse împotriva...

Descoperire macabră în largul coastelor Senegalului: Cel puțin 30 de cadavre în descompunere au fost găsite pe o ambarcațiune

Cel puțin 30 de cadavre în descompunere au fost găsite pe o ambarcațiune în largul coastelor Senegalului, potrivit autorităților militare, transmite bbc.com.Marina a fost...

Turcia acuză Israelul de destabilizarea întregii regiuni după atacurile din Liban

Turcia a acuzat luni Israelul că prin atacurile sale militare din Liban a "intrat într-o nouă fază" care "va duce întreaga regiune la haos",...
Ultima oră
Pe aceeași temă