13.5 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialSiteul unei companii de turism, copiat de escroci pe Internet

Siteul unei companii de turism, copiat de escroci pe Internet

Cinci persoane suspectate de înลŸelฤƒciuni pe Internet cu pachete turistice, dupฤƒ ce au copiat site-ul unei companii de turism din BucureลŸti, au fost ridicate în urma unor percheziลฃii fฤƒcute în IaลŸi, informeazฤƒ Poliลฃia Capitalei.

Ancheta în acest caz a fost demaratฤƒ dupฤƒ ce compania Paralela 45 a reclamat la Poliลฃie, în iunie 2013, cฤƒ este victima unei infracลฃiuni de punere în circulaลฃie a unui produs purtând o marcฤƒ identicฤƒ sau similarฤƒ cu o marcฤƒ înregistratฤƒ pentru produse identice sau similare ลŸi care îl prejudiciazฤƒ pe titularul mฤƒrcii înregistrate, fapte privind mฤƒrcile ลŸi indicaลฃiile geografice, precum ลŸi a infracลฃiunii de înลŸelฤƒciune, prin utilizarea în mod fraudulos a unui site de internet asemฤƒnฤƒtor cu cel al sฤƒu, au precizat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei.

În plus, în iulie 2013, Poliลฃia Capitalei a primit mai multe sesizฤƒri de la persoane care au cumpฤƒrat online pachete turistice în afara ลฃฤƒrii de la cei care copiaserฤƒ numele ลŸi site-ul Paralela 45, însฤƒ, dupฤƒ discuลฃii telefonice sau online cu suspecลฃii ลŸi achitarea contravalorii cฤƒlฤƒtoriilor în diverse conturi bancare, nu au mai fost contactaลฃi ลŸi nici nu au mai putut lua legฤƒtura cu aceลŸtia.

În urma cercetฤƒrilor, poliลฃiลŸtii Capitalei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 5, sub coordonarea Parchetului de pe lângฤƒ Judecฤƒtoria Sectorului 5, au depistat cinci persoane suspecte în acest caz, respectiv trei bฤƒrbaลฃi ลŸi douฤƒ femei.

La percheziลฃiile fฤƒcute vineri, poliลฃiลŸtii au gฤƒsit mai multe carduri bancare ลŸi telefoane mobile care se bฤƒnuieลŸte cฤƒ ar fi fost folosite de suspecลฃi la înลŸelฤƒciuni.

Prejudiciul în acest caz este estimat la 10.000 de euro, au mai precizat sursele citate.

Percheziลฃiile în urma cฤƒrora au fost ridicaลฃi cei cinci suspecลฃi au fost fฤƒcute cu sprijinul Inspectoratului de Poliลฃie Judeลฃean (IPJ) IaลŸi.

Cele mai citite

Un atac rusesc asupra oraศ™ului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni ศ™i a rฤƒnit alศ›i 18

Cel puลฃin trei civili au fost uciลŸi ลŸi alลฃi 18 au fost rฤƒniลฃi รฎntr-un atac cu rachete ลŸi drone explozive ruseลŸti lansat asupra oraลŸului...

Un atac rusesc asupra oraศ™ului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni ศ™i a rฤƒnit alศ›i 18

Cel puลฃin trei civili au fost uciลŸi ลŸi alลฃi 18 au fost rฤƒniลฃi รฎntr-un atac cu rachete ลŸi drone explozive ruseลŸti lansat asupra oraลŸului...

Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din sudul Beirutului

Agenลฃia naลฃionalฤƒ de presฤƒ a Libanului (ANI) a raportat marลฃi searฤƒ o serie de lovituri care au provocat "distrugeri masive" รฎn suburbiile de sud...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ