30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialSiria eliberează toţi militanţii arestaţi "recent"

Siria eliberează toţi militanţii arestaţi „recent”

Siria a eliberat toţi militanţii arestaţi în timpul „evenimentelor recente”, a anunţat, aseară, televiziunea de stat, relatează AF, potrivit Mediafax.

„Potrivit unei directive a preşedintelui Bashar al-Assad, toate persoanele deţinute cu ocazia evenimentelor recente au fost eliberate”, a anunţat televiziunea de stat.

Acest anunţ intervine la câteva ore după ce un consilier al preşedintelui sirian, Bussaina Shaabane, a declarat la o conferinţă de presă la Damasc că solicitările populaţiei sunt „legitime” şi că regimul intenţionează să studieze „anularea legii asupra stării de urgenţă”, decretată la sosirea la putere a Partidului Baas în 1963.

Mai multe organizaţii neguvernamentale internaţionale şi siriene au evocat un val de arestări, de la începerea, la 15 martie, a manifestaţiilor fără precedent împotriva regimului.

Potrivit unor militanţi pentru drepturile omului şi martori, peste 100 de persoane au fost ucise miercuri la Deraa de forţele de ordine, iar alte zeci au fost arestate în ultimele zile.

 

Cele mai citite

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Pilații din Pontus Euxinus

În politica noastră cea de toate zilele – ia-o, Doamne, și du-o de aici! -, prinde rădăcini tot mai solide un obicei care,...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă