9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialSindromul respirator din Orientul Mijlociu a făcut primele victime în Coreea de...

Sindromul respirator din Orientul Mijlociu a făcut primele victime în Coreea de Sud

Au fost înregistrate primele două decese în Coreea de Sud, cauzate de coronavirusul care generează sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), informează Mediafax.

Ambele persoane, un bărbat în vârstă de 58 de ani şi o femeie în vârstă de 71 de ani, au fost identificate ca purtătoare ale coronavirusului, potrivit agenţiei Yonhap.

Şase cazuri noi de MERS-CoV au fost descoperite, a anunţat Ministerul Sănătăţii, numărul total al persoanelor infectate în focar crescând astfel la 25.

Multe dintre infecţii au fost descoperite în spitalul în care a fost diagnosticat primul caz, în urmă cu două săptămâni.

Primul pacient a luat boala în timp ce se afla în Orientul Mijlociu, la jumătatea lui aprilie.

Boala respiratorie virală a fost descopeiră în Arabia Saudită, unde a apărut prima oară în anul 2012.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a înregistrat, până în prezent, peste 1.000 de cazuri de MERS-CoV confirmate prin analize de laborator în întreaga lume. Peste 400 de de persoane au murit până în acum din cauza bolii.

 

Cele mai citite

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...

Ciucă, vizită oficială în Chișinău

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, se va afla, astăzi, într-o vizită oficială la Chişinău, capitala Republicii Moldova.Vizita debutează cu o întâlnire cu preşedintele Parlamentului Republicii...

Navalnîi a fost înmormântat

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit la 16 februarie la vârsta de 47 de ani într-o închisoare din regiunea arctică rusă, a fost înmormântat...
Ultima oră
Pe aceeași temă