21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSindicatele se întâlnesc cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu

Sindicatele se întâlnesc cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu

Liderii celor cinci confederaţii sindicale reprezentantive la nivel naţional se vor întâlni marţi cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, potrivit Agerpres.

 

La discuţii participă reprezentanţii Blocului Naţional Sindical, CNS Cartel Alfa, CNSLR Frăţia, Federaţia Sindicatelor Democratice din România şi Confederaţia Sindicatelor Meridian.

„În cadrul reuniunii pe care o vom avea cu premierul Ungureanu vom discuta despre adoptarea regulamentului Consiliului Economic şi Social /CES/, despre regulamentul de funcţionare a Consiliului Naţional Tripartit /CNT/, dar şi despre problema şomajului tehnic. În ultima perioadă, foarte multe societăţi comerciale şi companii din întreaga ţară se confruntă cu probleme economice, iar din acest motiv o lege a şomajului tehnic ar putea contribui la salvarea a numeroase locuri de muncă”, a declarat, luni, pentru Agerpres, Ion Pisc, vicepreşedintele BNS.

Acesta a precizat că pe ordinea de zi a întâlnirii de la sediul Guvernului se va afla şi Legea 62/2011 dar şi forma actuală a Codului Muncii, două acte normative care „împiedică funcţionarea în bune condiţii a mişcării sindicale din România”.

„Prin Legea 62/2011 şi prin forma actuală a Codului Muncii, organizaţiile sindicale din ţara noastră se află în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea în condiţii optime, respectiv de a acţiona în interesul salariaţilor pe care îi reprezintă. Tocmai de aceea vom analiza împreună cu premierul Ungureanu posibilitatea modificării celor două acte normative, pentru a debloca dialogul social”, a mai spus vicepreşedintele BNS.

Potrivit acestuia, la reuniune va participa şi ministrul Muncii, Claudia Boghicevici.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă