11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialSindicatele se întâlnesc cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu

Sindicatele se întâlnesc cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu

Liderii celor cinci confederaţii sindicale reprezentantive la nivel naţional se vor întâlni marţi cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, potrivit Agerpres.

 

La discuţii participă reprezentanţii Blocului Naţional Sindical, CNS Cartel Alfa, CNSLR Frăţia, Federaţia Sindicatelor Democratice din România şi Confederaţia Sindicatelor Meridian.

“În cadrul reuniunii pe care o vom avea cu premierul Ungureanu vom discuta despre adoptarea regulamentului Consiliului Economic şi Social /CES/, despre regulamentul de funcţionare a Consiliului Naţional Tripartit /CNT/, dar şi despre problema şomajului tehnic. În ultima perioadă, foarte multe societăţi comerciale şi companii din întreaga ţară se confruntă cu probleme economice, iar din acest motiv o lege a şomajului tehnic ar putea contribui la salvarea a numeroase locuri de muncă”, a declarat, luni, pentru Agerpres, Ion Pisc, vicepreşedintele BNS.

Acesta a precizat că pe ordinea de zi a întâlnirii de la sediul Guvernului se va afla şi Legea 62/2011 dar şi forma actuală a Codului Muncii, două acte normative care “împiedică funcţionarea în bune condiţii a mişcării sindicale din România”.

“Prin Legea 62/2011 şi prin forma actuală a Codului Muncii, organizaţiile sindicale din ţara noastră se află în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea în condiţii optime, respectiv de a acţiona în interesul salariaţilor pe care îi reprezintă. Tocmai de aceea vom analiza împreună cu premierul Ungureanu posibilitatea modificării celor două acte normative, pentru a debloca dialogul social”, a mai spus vicepreşedintele BNS.

Potrivit acestuia, la reuniune va participa şi ministrul Muncii, Claudia Boghicevici.

Cele mai citite

Simona Halep, anunț de ultimă oră

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, suspendată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea tenisului (ITA) pe o perioadă de patru ani, în urma unui test...

Simona Halep, anunț de ultimă oră

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, suspendată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea tenisului (ITA) pe o perioadă de patru ani, în urma unui test...

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă