16.2 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialSindicalistul Marius Petcu, trimis รฎn judecatฤƒ

Sindicalistul Marius Petcu, trimis รฎn judecatฤƒ

Procurorii din cadrul Direcลฃiei Naลฃionale Anticorupลฃie au dispus trimiterea în judecatฤƒ, în stare de arest preventiv, a inculpatului PETCU MARIUS GRIGORE, preลŸedinte al Federaลฃiei Sanitas, în sarcina cฤƒruia s-a reลฃinut infracลฃiunea de luare de mitฤƒ, în formฤƒ continuatฤƒ.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reลฃinut urmฤƒtoarea stare de fapt:

În perioada septembrie 2009 – martie 2011, în calitate de preลŸedinte al Federaลฃiei Sanitas România, inculpatul Petcu Marius Grigore a primit de la administratorul unei societฤƒลฃi comerciale, denunลฃฤƒtor în cauzฤƒ, sume de bani totalizând 1.398.400 lei, în schimbul atribuirii cฤƒtre acea societate a unui contract de execuลฃie lucrฤƒri. Banii au fost primiลฃi în mod repetat, câte 87.400 lei lunar, o ratฤƒ reprezentând aproximativ 20% din valoarea fiecฤƒrei situaลฃii de lucrฤƒri decontate în cadrul contractului care avea ca obiect construirea „Centrului de educaลฃie, perfecลฃionare ลŸi recreere – Snagov”. Preลฃul negociat al contractului era de 9.234.570 lei, fฤƒrฤƒ TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fฤƒrฤƒ TVA.

De asemenea, la data de 1 februarie 2011, Petcu Marius Grigore a primit, prin intermediar, de la aceeaลŸi persoanฤƒ denunลฃฤƒtoare, posesia unui imobil situat în staลฃiunea Predeal în valoare de circa 535.165 lei. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranลŸe din mitฤƒ neplฤƒtite încฤƒ, cele aferente lunilor urmฤƒtoare, sau de a facilita obลฃinerea de cฤƒtre aceeaลŸi firmฤƒ a unei lucrฤƒri viitoare.

La data de 24 martie 2011 Petcu Marius Grigore a fost prins în flagrant de procurorii anticorupลฃie dupฤƒ ce a primit cu titlu de mitฤƒ de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentând tranลŸele aferente lunilor ianuarie ลŸi februarie 2011.

La data de 25 martie 2011, Curtea de Apel BucureลŸti a respins propunerea procurorilor, de luare a mฤƒsurii arestฤƒrii preventive pe termen de 29 de zile a inculpatului Petcu Marius Grigore. Ulterior, la 31 martie 2011, Înalta Curte de casaลฃie ลŸi Justiลฃie a admis recursul DNA si a dispus arestarea preventivฤƒ pe termen de 29 de zile a inculpatului Petcu Marius Grigore.

În vederea confiscฤƒrii, de cฤƒtre instanลฃฤƒ, a sumei de bani care a fฤƒcut obiectul infracลฃiunii de luare de mitฤƒ, în cauzฤƒ a fost dispusฤƒ indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asigurฤƒtor, asupra bunurilor mobile ลŸi imobile aparลฃinând inculpatului, precum ลŸi asupra unor sume de bani.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul BucureลŸti.

Cele mai citite

Ministrul Predoiu a discutat cu miniศ™trii de Interne ศ™i de Finanศ›e din guvernul Austriei despre aderarea la spaศ›iul Schengen

Ministrul Afacerilor Interne, Cฤƒtฤƒlin Predoiu,ย spune cฤƒ a a avut o serie de รฎntรขlniri รฎnainte de Consiliul JAI , pentru a pregฤƒti intrarea Romรขniei รฎn...

Gigi Becali a declarat cฤƒ-l aศ™teaptฤƒ pe Nicolae Stanciu la FCSB

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunศ›at public cฤƒ รฎl aศ™teaptฤƒ pe Nicolae Stanciu sฤƒ revinฤƒ la echipฤƒ din iarnฤƒ, dupฤƒ ce internaศ›ionalul romรขn ศ™i-a...

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau รฎn portul Odesa

O rachetฤƒ a ruลŸilor a lovit luni o navฤƒ sub pavilion Palau รฎn portul Odesa, ucigรขnd un cetฤƒลฃean ucrainean ลŸi rฤƒnind cinci cetฤƒลฃeni strฤƒini,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ