16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSindicalistii de la Spitalul Judetean Timis ameninta cu proteste

Sindicalistii de la Spitalul Judetean Timis ameninta cu proteste

Sindicatele din cadrul Spitalului Judetean din Timisoara s-au aratat nemultumite, ieri, in timpul intalnirii Comisiei de Dialog Social a Prefecturii, ca inca nu a fost semnat contractul colectiv de munca. Cadrele medicale au amenintat chiar cu actiuni de protest in perioada urmatoare, mai ales ca inca nu se stie nici macar ce suma va fi alocata institutiei sanitare la urmatoarea rectificare de buget, iar angajatii nu au siguranta ca problemele salariale se vor rezolva.
Cu toate acestea, conducerea Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate nu impartaseste opinia sindicalistilor. Reprezentantii acestei institutii sustin ca exista spitale in Timisoara care aloca lunar pana la 80 la suta din buget numai pentru cheltuieli salariale. Concret, la nivelul Spitalului Judetean, in primele noua luni ale acestui an numarul personalului a scazut cu cinci procente, iar cheltuielile salariale au crescut cu 13 la suta. Subfinantarea nu este, insa, o problema doar pentru institutiile medicale din Timis, fiind una general valabila. Pana acum nici una dintre aceste unitati nu are stabilit bugetul pentru anul viitor.
Subprefectul Zoltan Marossy a luat act de discutiile din comisie, afirmand ca singura masura pe care o poate lua este aceea de a anunta Guvernul despre situatia Spitalului Judetean si despre intentiile sindicalistilor din cadrul institutiei.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă