19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSinagoga din Oradea, incendiata de un piroman

Sinagoga din Oradea, incendiata de un piroman

Un piroman din Oradea a dat foc, miercuri noaptea, Sinagogii parasite din Piata Independentei, dupa care, in momentul in care a fost prins de pompieri si politisti, a amenintat ca se arunca de pe cladire. Focul a fost observat de persoane care locuiesc in apropierea cladirii din centrul municipiului, care au anuntat imediat pompierii militari care au reusit sa stinga flacarile in cateva minute.
„Detasamentul a constatat ca ardea in doua locuri, era un incendiu la acoperis si unul jos. Am reusit sa stingem flacarile in timp util”, a declarat cpt. Dumitru Irimus, loctiitorul comandantului Detasamentului de Pompieri Oradea.
In timp ce echipele de interventie se luptau cu flacarile, politisti sositi la fata locului au observat la una dintre ferestrele lacasului de cult un tanar care se sufoca. Barbatul a incercat sa fuga in momentul in care si-a dat seama ca a fost vazut de oamenii legii, dar a fost prins.
In urma verificarilor s-a stabilit ca este vorba de Florin Duca (22 ani) care in urma cu o luna a incendiat portile aceluiasi lacas de cult. El a fost dus la Politie si urmeaza sa fie supus unui test psihiatric.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă