10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSimularea, un fiasco total

Simularea, un fiasco total

Elevii claselor a XII-a mai au mult de invatat pentru examenul de bacalaureat pe care trebuie sa-l sustina in vara acestui an.

Concluzia a reiesit din rezultatele catastrofale inregistrate la prima proba – cea de limba si literatura romana – desfasurata in cadrul simularii examenului. Desi toate liceele participante au selectat doar asa-zisele “elite” sa apere “imaginea” institutiei la aceasta simulare, statisticile dupa prima proba sunt mai mult decat dezamagitoare.
Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Marinela Mrejeru, procentul de promovabilitate in centrele de examinare declarate de catre institutia pe care o reprezinta, a fost de… 42,60%. Note intre 5 si 6 au obtinut 96 de elevi, intre 6 si 7 – 30 de elevi, iar alti 34 au fost notati cu 7 si 8. Intre 8 si 9 au reusit sa obtina 43 de elevi, iar intre 9 si 9.99, doar 16 participanti. La centrul de examinare de la Liceul Teoretic “George Calinescu”, unde au participat 293 de elevi, procentul de promovabilitate a fost de 52,60%.
La Colegiul Economic “Mangalia”, au participat 222 de elevi, doar 65 dintre acestia trecand cu bine de prima proba. Astfel, aici s-a inregistrat cel mai scazut procent de promovabilitate – 29,30%.

La matematica stau mai bine

La proba D a simularii – (disciplinele matematica, istorie, geografie), au participat 570 de elevi. Dintre acestia, 320 au sustinut simularea la centrul de la Liceul Teoretic “Ovidius” Constanta si alti 250 la Grupul Scolar “Lazar Edeleanu”, din Navodari. Inspectorul scolar sef, prof. Narciz Amza, a afirmat ca simularea acestor probe s-a desfasurat in conditii optime, inscriindu-se in parametrii de timp corespunzatori, fara evenimente deosebite. In ceea ce priveste structura subiectelor pentru proba de matematica, M1 Mate-Info, M1 Stiintele Naturii si M2, a fost in linii mari similara celor de anul trecut.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă