13.6 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialSIMULARE BACALAUREAT 2016. Modele de subiecte și baremul la Fizică, pentru filiera...

SIMULARE BACALAUREAT 2016. Modele de subiecte și baremul la Fizică, pentru filiera teoretică și tehnologică

SIMULARE FIZICĂ BACALAUREAT 2016. Elevii de la profilul real, filiera teoretică, vocațională sau tehnologică, care susțin proba la alegere la Fizică, trebuie să rezolve toate subiectele din două arii tematice dintre cele patru prevăzute de programă: mecanică, elemente de termodinamică, producerea și utilizarea curentului continuu, optică. Fiecare dintre cele patru arii tematice cuprinde trei subiecte, cu mai multe cerințe.

La primul subiect, elevii trebuie să indice răspunsul corect la cinci întrebări de tip grilă, iar la al doilea și al treilea subiect au de rezolvat câte o problemă cu mai multe cerințe, specifice fiecărei arii tematice.

Consultați modelele de subiecte și baremul la Fizică, pentru filiera teoretică, vocațională și tehnologică . 

De exemplu, la Mecanică, elevii trebuie să indice răspunsul corect la cinci întrebări de tip grilă (accelerație, alungirea unui resort elastic, forța de rezistență). La subiectul al doilea au de rezolvat o problemă, astfel încât să reprezinte forțele care acționează asupra unui corp de masă în timpul mișcării, să calculeze valoarea forței cu care un corp de masă împinge un alt corp de masă, să determine valoarea forței de apăsare pe scripete, iar la al treilea subiect, liceenii trebuie să calculeze lucrul mecanic, energia cinetică a unui corp, viteza unui corp, pe baza unor valori date.

Rezultatele la simularea la Bacalaureat vor fi afișate în 18 martie. 

Citește și: BACALAUREAT 2016. Elevii de la profilul REAL se pregătesc pentru simularea la Fizică, Chimie, Biologie, Informatică

 

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă