11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialSIMULARE BACALAUREAT 2016. Modele de subiecte și baremul la Anatomie și Biologie

SIMULARE BACALAUREAT 2016. Modele de subiecte și baremul la Anatomie și Biologie

SIMULARE ANATOMIE ȘI BIOLOGIE BACALAUREAT 2016. Elevii de la profilul real care susțin proba la alegere la Anatomie sau Biologie trebuie să rezolve trei subiecte. 

Simulare Anatomie

La primul subiect, elevii au de rezolvat patru subiecte, cu mai multe subpuncte. Astfel, ei trebuie să numească două afecțiuni ale sistemului reproducător, pe care să e asocieze cu câte o măsură de prevenire, să indice răspunsul corect la cinci întrebări tip grilă, prin care se urmărește testarea unor concepte teoretice despre tibie, ficat, rinichi și să aprecieze ca adevărate sau false trei afirmații.

Subiectul al doilea constă în rezolvarea a două cerințe, cu mai multe subpuncte. Astfel, liceenii trebuie să precizeze asemănări și deosebiri între ARN-ul mesager și ARN-ul de transport, să stabilească numărul de nucleotide care conțin adenină, adenină + timină, citozină + guanină, numărul legăturilor duble și triple dintr-un fragment de ADN bicatenar.

Consultați modelele de subiecte și baremul la Anatomie și Biologie. 

Cel de-al treilea subiect cuprinde două cerințe. La primul subiect, elevii trebuie să precizeze trei exemple de hormoni sexuali, să explice o afirmație („Activitatea secretorie a ovarelor si a testiculelor este influenată de activitatea hipofizei”), să construiască  patru enunuri afirmative cu privire la topografia glandelor edocrine și la boala Basedow-Graves, iar la al doilea subiect, ei au de enumerat trei grupe de mușchi scheletici, de explicat modul în care se realizează creșterea în grosime a oaselor și să realizeze un minieseu despre sistemul nervos vegetativ.

Simulare Biologie

La primul subiect, elevii trebuie rezolve patru subiecte, cu mai multe subpuncte. Astfel, liceenii trebuie să numească două faze ale meiozei și câte o caracteristică a fiecărei faze, să indice răspunsul corect la cinci întrebări de tip grilă (ce sunt cefalopodele, ce lipsește din structura celulei animale, cărui regn aparțin ascomicetele) și să aprecieze dacă afirmațiile date sunt adevărate sau false. În cazul afirmațiilor false, elevii trebuie să le modifice parțial, astfel încât să devină adevărate.

Cel de-al doilea subiect curpinde două cerințe, cu mai multe subpuncte. Astfel, elevii au de caracterizat o boală a sistemului circulator la om (denumirea bolii, o cauză, o manifestare, o măsură de prevenire) și de calculat conținutul în apă al plasmei sângelui unui tânăr. La a doua cerință, liceenii trebuie să identifice genotipurile a două soiuri de dud, pe baza unei situații date, să exemplifice trei tipuri de gameți.

Citește și: BACALAUREAT 2016. Elevii de la profilul REAL se pregătesc pentru simularea la Fizică, Chimie, Biologie, Informatică

Subiectul al treilea constă în două cerințe, cu mai multe subpuncte. Astfel, elevii trebuie să scrie ecuația chimică a respirației anaerobe, să explice rolul mușchilor inspiratori în realizarea inspirației la mamifere, să dea trei exemple de organe de simț ale mamiferelor, să realizeze un minieseu despre paralizie, ca boală a sistemului nervos central.

Rezultatele la simularea la Bacalaureat vor fi afișate în 18 martie. 

 

 

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă