20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSimona, regina „quintei“

Simona, regina „quintei“

Este magnifică. Este în primele 15 jucătoare ale lumii şi anul acesta a câştigat cinci turnee de tenis. Simona Halep a cucerit, ieri la prânz, trofeul finalei WTA de la Moscova şi a reconfirmat, pentru a 5-a oară în acest an, că este cea mai bună jucătoare de tenis a României din ultimii 14 ani. Şi, de ce nu, cea mai bună sportivă autohtonă în 2013.

Statisticile vorbesc. Are cinci titluri WTA obţinute în carieră, toate cucerite în acest an şi a escaladat pas cu pas ierarhia celor mai bune jucătoare de tenis ale lumii, iar de azi ocupă locul 14 în top. Este pentru prima dată, din 1999, când o jucătoare română atinge culmile primelor 15 poziţii în clasamentul WTA, iar sportiva de 22 de ani alătură trofeelor de la Nürnberg, ’s-Hertogenbosch, Budapesta şi New Haven pe cel cucerit ieri, la Moscova, după o victorie în două seturi în faţa australiencei Samantha Stosur.

Favorită numărul 7 a competiţiei şi numărul 19 în topul WTA, finalista i-a ţinut piept Simonei doar în primul set, decis la tiebreak, fără drept de apel de jucătoarea noastră 7-6 (7-1). Setul secund, în schimb, i-a aparţinut în totalitate lui Halep. Deşi ­Stosur a deschis manşa a doua cu un break, replica Simonei a venit prompt, iar ulterior jucătoarea noastră s-a desprins la 4-1. Avea să urmeze ultimul moment bun al australiencei, care şi-a valorificat serviciul pentru 4-2. Simona şi-a păstrat însă apetitul pentru puncte şi, după un serviciu fructificat, a încheiat meciul într-o manieră magistrală, cu un break care i-a adus al cincilea titlu al anului, 70 de puncte WTA şi suma de 132.740 de dolari.

Imposibil de trecut cu vederea faptul că Simona Halep s-a încoronat la Moscova fără să fi pierdut vreun set. S-a calificat direct în „sferturile” competiţiei, după o pauză de două săptămâni şi a forţat-o pe slovaca Magdalena Rybarikova (locul 37 în lume) să abandoneze duelul. În „sferturi”, Aliza Kleybanova, posesoarea unui wild-card, nu i-a pus nici o problemă româncei, care – după un 6-1, 6-1 categoric – se pregătea de finala cu Samantha Stosur, învinsă, de asemenea, în două runde.

La sfârşitul partidei decisive de la Moscova, Simona Halep, devenită între timp principala candidată la titlul de „cel mai bun sportiv român al anului” în 2013, şi-a manifestat recunoştinţa faţă de cei care au condus-o spre o nouă victorie, de acum legendară.

„Vreau să mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat să obţin această victorie. Sunt foarte fericită şi sper să revin la anul cu o nouă victorie”, a declarat ­Simona Halep la finalul meciului.

Cele mai citite

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă