16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSimona Halep a ratat semifinalele, dar nu regretă nimic

Simona Halep a ratat semifinalele, dar nu regretă nimic

Visul unei întregi ţări s-a destrămat la doi paşi de finala de la Melbourne şi în doar o oră de joc. Simona Halep n-a putut profita de culoarul expeţional pe care îl avea pentru a ajunge în ultimul act şi a clacat în sferturile de finală, practic obiectivul pentru turneul australian. Partida cu Chibulkova a arătat, dacă mai era nevoie, că Simona are neapărat nevoie de cineva în lojă, iar zvonurile privind colaborarea viitoare cu Wim Fissette nu pot fi decât benefice.

N-a mai spart un zid

În 2013, Simona Halep a apărut în circuit ca o ploaie de vară. Micuţa sportivă constănţeană a arătat că tenisul feminin poate fi şi frumos, nu o dispută între bombardiere cu musculatură şi înfăţişare masculină, iar acest plus a adus-o rapid în atenţia tuturor. La Australian Open, din cinci adversari întâlniţi, patru s-au înscris în categoria a doua, cu fizic robust şi lovituri năucitoare, dar trei dintre ei s-au înclinat în faţa fetei de dincolo de fileu. N-a mai fost şi cazul Dominikăi Chibulkova, o tenismentă scundă şi îndesată, dar care emană forţă prin toţi porii.

Simona a încercat să treacă peste emoţiile unui meci la acest nivel şi peste satisfacţia îndeplinirii obiectivului, dar n-a jucat decât opt gameuri, ceea ce este foarte puţin la acest nivel. Practic, lipsa unei strategii tactice corecte şi incapacitatea de a schimba registrul atunci când slovaca era evident pe val, au transformat sfertul de finală d epe Rod Laver Arena într-un meci de antrenament. Şi nu pentru Simona.

Eşecul este dur, 3-6, 0-6, cu Halep în joc doar până la 3-4 când a şi avut şansa unui 4-4 care, poate, ar fi schumbat disputa. Aşa, cu trei puncte cucerite în primele trei gameuri, şi mereu cu un pas în urmă, constănţencei i-a fost imposibil să obţină ceva.

„Nu mi-am putut face jocul. Am avut emoţii, mari emoţii, şi nu le-am făcut faţă cum trebuie. Înainte de meci am fost foarte neliniştită. N-am simţit deloc mingea, nu m-am mişcat aşa cum ar fi trebuit, iar ea a jucat foarte bine, s-a mişcat bine şi a lovit foarte puternic. Cred că a fost şi lipsa de experienţă şi simt că nu aş fi pregătit meciul foarte bine, iar concentrarea mi-a lipsit în totalitate. Nu m-am putut relaxa pe teren şi nu m-am putut bucura de tenis”, a declarat în stilul său sincer, imediat după meci, românca, iar filmul meciului îu dă dreptate.

Viitor OK!

În ciuda eşecului, Halep a admis în faţa jurnaliştilor că este mai mult decât satisfăcută cu rezultatul obţinut şi că îşi va propune acelaşi lucru şi la următoarele turnee de mare şlem.

„Sunt fericită că am putut juca un sfert de finală la Australian Open. Vreau să mă bucur de acest rezultat şi voi pleca de aici bucuroasă. Cred că voi mai avea şanse să trec de sferturi la alte Slamuri, dar trebuie să muncesc din greu. Voi mai avea şanse şi vreau să profit de ele. Vreau să fiu mult mai bine pregătită înainte de meciurile importante. Am învăţat de aici că trebuie să fiu mai relaxată înainte de meci, pentru că este doar un meci. Nu vreau ca pe viitor să mai dau atâta importanţă că e un sfert de finală la un Slam. Să nu mai pun presiune pe mine şi să mă bucur de meci. Pentru că atunci când am fost relaxată am jucat cel mai bine”, a spus Simona.

Se vede cu Fissette

Ştirea care a făcut înconjurul lumii marţi seara, conform căreia Simona ar urma să fie antrenată de Wim Fissette, fostul tehnician care le-a pregătit pe Kim Clijsters şi Sabine Lisicki, a fost şi ea confirmată de Halep. Constănţeanca a admis că nu s-a văzut şi nici nu a discutat cu acesta, dar că o va face săptămâna viitoare, când, probabil, se va semna şi o înţelegere între părţi.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă