5.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialSimfest isi deschide portile in Cetatea Medievala

Simfest isi deschide portile in Cetatea Medievala

La numai cateva zile dupa ce s-a incheiat festivalul Peninsula, municipiul Targu-Mures se pregateste sa gazduiasca un alt festival. Festivalul Televiziunilor Locale si Producatorilor Independenti SIMFEST, ajuns la a cincea editie, va fi gazduit, asemenea precedentelor doua, in Cetatea Medievala din Targu Mures, in perioada 31 august – 2 septembrie. Pana acum, au fost inscrise in competitie peste 60 de productii de televiziune din Cluj, Timisoara, Iasi, Bucuresti, Baia Mare, Craiova, dar si din Szeged, Chisinau, Novi Sad si Belgrad. Inscrierile continua pana in 19 august.
La editia din acest an se inaugureaza si o serie de cursuri organizate in colaborare cu Caledonia Media Ltd. din Edinbourgh, una din cele mai prestigioase companii de training pentru jurnalisti din Uniunea Europeana.
Primul curs va dura patru zile: 27 – 30 august si va beneficia de prelegerile unor profesionisti recunoscuti din tara si din strainatate.
Organizatorii pregatesc proiectii in aer liber ale productiilor, desfasurate pe Scena Mica din cetate.

De asemenea, manifestarea mai cuprinde o "Zi a interculturalitatii", cu filme si discutii despre minoritati din Romania sau din alte tari, o dupa-amiaza in care jurnalistii insisi se vor supune judecatii, intr-o incitanta analiza a "Obedientei jurnalistului roman fata de puternicii zilei".
Totul se va incheia cu Gala Laureatilor, programata duminica seara.
Producatorul asociat al SIMFEST 2007 este Televiziunea Romana, care va realiza doua documentare (making off) despre festival si, mai mult, va oferi publicului larg ocazia sa vizioneze sapte din cele mai valoroase productii.
Programul complet al activitatilor si alte amanunte pot fi consultate pe adresa de internet www.simfest.com.

Cele mai citite

Suedia avertizează privind spionajul rus, în special în Arctica

Serviciile de informaţii suedeze (SÄPO) au avertizat miercuri cu privire la ameninţarea teritorială reprezentată de spionajul rus, în special în Arctica, pe măsură ce...

Parlamentul israelian a respins cu o majoritate uriașă orice „recunoaștere unilaterală a unui stat palestinian”

Parlamentul israelian a votat miercuri cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie propusă de prim-ministrul Benjamin Netanyahu împotriva oricărei "recunoaşteri unilaterale a unui stat palestinian",...
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă