12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialSiderurgistii hunedoreni au cerut in strada mijloacele de transport noi

Siderurgistii hunedoreni au cerut in strada mijloacele de transport noi

Angajatii din schimbul III al Sectiilor Otelarie si Laminoare de la Arcelor Mittal Hunedoara au blocat, ieri dimineata, in statie, doua autobuze, protestand in acest fel fata de mijloacele de transport invechite cu care sunt nevoiti sa circule.
La actiunea spontana au luat parte circa 200 de angajati ai celor doua sectii, care spun ca viata le este pusa in pericol, din cauza ca autobuzele sunt prea vechi.
Peste 1.250 de angajati ai societatii Arcelor Mittal Hunedoara fac naveta din municipiul Hunedoara pana la locul de munca si sunt nevoiti sa circule cu patru autobuze cu burduf invechite.
Presedintele Sindicatului Siderurgistul, Petru Vaidos, spune ca autobuzele au mai mult de 25 de ani vechime si chiar duminica s-a rupt o parte din pardoseala unui astfel de mijloc de transport.
"Atunci cand ploua, oamenii circula cu umbrela deschisa in autobuz. Daca nu ploua, in autobuz iese fum de la tevile de esapament", a spus Vaidos. Reprezentantii RAR si ai politiei, care au venit la locul protestului, au constatat ca autobuzele au inspectia tehnica periodica expirata, iar noxele depaseau posibilitatile de masura ale inspectorilor.
Protestul siderurgistilor a avut efect chiar la cateva ore dupa ce acestia au blocat autobuzele.
"Doua autobuze au fost schimbate cu altele mai bune pentru transportul oamenilor spre sectiile de turnare continua si laminoare. Angajatii n-au mai putut suporta conditiile de transport si, de aceea, au protestat spontan", a declarat ieri presedintele Sindicatului Siderurgistul, Petru Vaidos.

Cele mai citite

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Doi pensionari români, prinși de vameși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro

Doi pensionari români au fost prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Vameșii au observat, inițial, un ceas de lux...

Inteligența artificială deschide noi oportunități pentru antreprenorii români, spun experții locali

Inteligența artificială (AI) accelerează transformările în economia globală, iar România are șansa de a profita de aceste schimbări, oferind antreprenorilor oportunități de creștere și...
Ultima oră
Pe aceeași temă