27.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialSiderca, taiata sub acoperire politica

Siderca, taiata sub acoperire politica

Fantoma „Siderca” te intampina chiar de la intrarea in municipiul Calarasi. Schelete monstruoase, decojite de orice acoperire metalica isi ranjesc gaurile catre autoritati si cetatenii de rand.
La poarta „cimitirului” Siderca, unde mai deunazi se inalta un mare combinat metalurgic, esti anuntat ca acolo „defriseaza” SC Lemtrans International SA.
Interesul jurnalistic ne-a impins in inima combinatului. Realitatea este dezastruoasa. Din otelaria electrica, uzina cocsochimica, turnurile de racire, hale si magazii au mai ramas doar structuri ce-si asteapta randul in fata „termitelor de otel”.
Pe hartie jaful capata aspecte penale. Otelaria a fost taiata in baza unei declaratii notariale mincinoase a directorului general Lemtrans. Spunea ca otelaria electrica nu este in litigiu. Primarul Calarasiului a avizat demolarea, desi fusese instiintat oficial ca nu acesta este adevarul. Fabrica de oxigen, uzina cocsochimica si alte active au fost trecute din firma in firma spre a fi taiate. Pe drum s-au pierdut mai mult de 70 miliarde de lei reprezentand TVA, cuvenita statului.
Edilii-sefi ai judetului, fie ei penelisti ori pedisti, nu par a fi deranjati de imaginea dezolanta oferita de combinatul de la portile orasului. Ba, dimpotriva, si-au asociat familiile in mai multe firme cu interesele reprezentantilor Lemtrans. Presedintele acesteia, Constantin Bercaru, comenteaza: „Nu este ilegal… Nici ziaristii nu fac munca patriotica”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă