9.4 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialSibiu: Peste 50 de artişti, la cea de-a treia convenţie internaţională de...

Sibiu: Peste 50 de artişti, la cea de-a treia convenţie internaţională de tatuaje din România

Peste 50 de artişti din întreaga lume vor participa, de vineri până duminică, la cea de-a treia ediţie a convenţiei internaţionale de tatuaje “Transilvania Tattoo Expo”, care va avea loc la Cercul Militar din Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Organizatorul principal al “Transilvania Tattoo Expo” de la Sibiu, Ovidiu Popârţan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că peste 50 de artişti din întreaga lume vor participa la cea de-a treia ediţie a convenţiei, care se va desfăşura la Cercul Militar din Sibiu.

“Nume sonore ale tatuajului la nivel mondial vin la Sibiu pentru această a treia ediţie a «Transilvania Tattoo Expo». Va fi aici Robert Hernandez, personajul cu cea mai mare influenţă în lumea tatuajului modern, promotor al unui stil unic, inspirat din şcoala spaniolă de artă. De asemenea, va veni Victor Portugal care a inventat un stil unic în arta tatuajului, stilul tridimensional, în care se găsesc elemente realistice, biomecanice sau tradiţionale, toate executate într-o manieră 3D dusă la extrem”, a spus Popârţan.

Potrivit acestuia, vor mai fi prezenţi la Sibiu Lior Cifer, ale cărui lucrări “sunt exponenţiale pentru stilul Dark şi reprezintă lumi de coşmar, cu personaje groteşti, antrenate în acţiuni demne de cele mai bune filme de groază”, Benjamin Moss şi John Montgomery, “unul dintre artiştii reprezentativi ai şcolii americane contemporane”.

Potrivit organizatorilor, convenţia va fi deschisă vineri şi sâmbătă între orele 12.00 şi 22.00, iar duminică între orele 12.00 şi 20.00, timp în care artiştii prezenţi vor face demonstraţii ale măiestriei lor şi vor prezenta ultimele tendinţe în domeniu tatuajelor.

Potrivit lui Ovidiu Popârţan, în baza parteneriatului cu Festivalul Artmania, accesul plătitorilor de bilete şi abonamente la acest festival va fi gratuit la “Transilvania Tattoo Expo”, în limita spaţiului disponibil.

Biletele de intrare costă pentru această ediţie 15 lei pentru o zi şi 30 de lei abonamentul pentru toate cele trei zile de festival.

La sfârşitul fiecărei zile, organizatorii vor acorda premii celor mai buni artişti, premii împărţite pe mai multe categorii.

Artiştii pot participa la concurs îndeplinind câteva condiţii: tatuajul să fie terminat la momentul prezentării pe scenă, tatuatorul să fie înregistrat cu un stand la convenţie şi să fie prezent în timpul decernării premiilor.

Cele mai citite
00:00:35

VIDEO. Haos în Gaza! Oamenii se calcă în picioare după ce un camion cu ajutoare a intrat în oraș

Sute de oameni s-au urcat pe un camion de ajutoare care transporta saci cu făină în orașul Gaza sâmbătă (2 martie). Mai mult de...
00:00:35

VIDEO. Haos în Gaza! Oamenii se calcă în picioare după ce un camion cu ajutoare a intrat în oraș

Sute de oameni s-au urcat pe un camion de ajutoare care transporta saci cu făină în orașul Gaza sâmbătă (2 martie). Mai mult de...

Emisie spontană de gaze în satul Bâzdâna, unde o sobă a explodat vineri. Ce decizie a luat CJSU Dolj

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a decis, duminică, după ce s-au constat emisii spontane de gaze în comuna Calopăr, satul Bâzdâna, ca...
Ultima oră
Pe aceeași temă