24.5 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialSibiu: 13 tone de alimente au fost retrase de OPC

Sibiu: 13 tone de alimente au fost retrase de OPC

Peste 12 tone de zahăr, mălai şi făină au fost retrase de la comercializare de Protecţia Consumatorilor Sibiu pentru că din pachete lipseau şi câte 50 de grame de produs, iar aproape o tonă de orez a fost retrasă din cauza depăşirii termenului de valabilitate, transmite Mediafax.

Directorul Protecţiei Consumatorilor Sibiu, Ioan Băra, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că inspectorii au verificat respectarea gramajului înscris pe etichetă la mai multe tipuri de produse preambalate.

În urma controlului, s-a constatat că la zahăr, mălai şi făină lipseau şi câte 50 de grame din fiecare pungă.

“Conţinutul real de produs era mai mic decât cel minim admis de către legistaţia în vigoare. Potrivit HG 530/2001, la astfel de produse, se acceptă o abatere de la cântar de 15 grame. Am avut pungi din care lipseau şi câte 50 de grame. În aceste condiţii, peste 12 tone de produse au fost retrase de la comercializare şi returnate producătorilor pentru remedierea deficienţelor”, a declarat Ioan Băra.

Potrivit acestuia, valoarea mărfii retrase de pe rafturi depăşeşte suma de 41.000 de lei.

Ioan Băra a anunţat, de asemenea, că inspectorii au retras de la comercializare şi aproape o tonă de orez, la care termenul de valabilitate era depăşit.

“Am avut magazine în care, peste eticheta la produsul preambalat orez, care anunţa termenul de valabilitate de 07 ianuarie 2011, magazinele au lipit o alta pe care au scris 07 ianuarie 2012. Întreaga cantitate de orez a fost oprită definitiv de la comercializare”, a declarat Băra.

Potrivit acestuia, şase magazine au primit amenzi, în valoare totală de 21.000 de lei, şi s-au aplicat şi două avertismente.

Cele mai citite

“Detention” vine în școală românească; dar mai prietenos

Cazul elevului de la Colegiul “Ion Creangă” din Capitală, care și-a atacat o profesoară cu un cuțit a trezit o oareșce preocupare a decidenților...

Ceremonii militare și religioase, de Ziua Eroilor

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va organiza astăzi, de Ziua Înălţării Domnului Isus Hristos, în marile garnizoane din ţară, precum şi la mausoleele eroilor şi...

Cum poți să gestionezi aglomerația din magazinul tău? 3 idei

Gestionarea corectă a aglomerației din magazin este importantă pentru succesul oricărui business. Fără o planificare eficientă, magazinul tău poate deveni repede suprasolicitat, ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă