20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSi europarlamentarii fraudeaza!

Si europarlamentarii fraudeaza!

Fraude sistematice in cadrul Parlamentului European. Un raport secret al institutiei, obtinut de o organizatie neguvernamentala, demonstreaza ca europarlamentarii pot incasa castiguri de peste un milion de euro intr-un mandat de cinci ani, bani proveniti din buzunarele contribuabililor.

Documentul intrat in posesia asociatiei britanice TaxPayers'Alliance a fost intocmit anul trecut de seful organismului pentru audit intern al Parlamentului European. El relateaza cateva cazuri flagrante de fraude comise de membrii Parlamentului European. Pornind de la acest raport, organizatia arata cum europarlamentarii pot baga in buzunare mai mult de un milion de euro recurgand la diverse artificii cu indemnizatiile si deconturile la care au dreptul.

Potrivit Realitatea TV, raportul confidential arata ca unii alesi au cerut bani pentru plata unor asistenti inexistenti. Mai mult pe numele persoanelor fictive au aparut bonusuri uriase iar banii au fost deturnati catre companii-paravan. Practica cea mai raspandita pare a fi supraincarcarea facturilor si asta pentru ca europarlamentarii nu sunt obligati sa faca dovada cheltuielilor prin chitante.

Aceste nereguli au fost sesizate si anul trecut cand un europarlamentar britanic care a citit documentul, a refuzat sa semneze o intelegere de confidentialitate si a facut publice unele cifre. Dezvaluirile lui Chris Davis despre coruptia din Parlamentul European au starnit interes in intreaga Uniune, dar in pofida situatiei jenante, plenul a votat pentru pastrarea confidentialitatii raportului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă