15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialShow, lasere şi apoi fotbal, în finala Cupei României de la Braşov

Show, lasere şi apoi fotbal, în finala Cupei României de la Braşov

Atât Steaua cât şi Dinamo s-au calificat deja în Liga Europa, de pe poziţiile 5, respectiv 6 pe care au încheiat ediţia din acest an a Ligii I, şi teoretic, din acest punct de vedere, pentru niciuna dintre echipe nu există o presiune în plus în finala de miercuri a Cupei României. Practic, însă, echipa care va câştiga trofeul va avea avantajul că va juca direct în play-off-ul Europa League, adică doar ultimul tur înainte de intrarea în grupele competiţiei, în timp ce formaţia care va pierde va disputa trei tururi până la faza grupelor Ligii Europa.

Pe de altă parte, adversitatea dintre cele două formaţii din Capitală este cunoscută, fiecare dorind victoria fie numai pentru a-şi satisface orgoliul. „Suntem condamnaţi să câştigăm Cupa”, a spus Cristi Borcea, preşedintele executiv al FC Dinamo, după ultimul meci al acestei ediţii a Ligii I pierdut cu 1-4 la Timişoara. „Altfel era să fim pe locul 3, sau pe locul 4, şi alta este că am terminat pe 6. Putem să salvăm acest sezon şi să ne luăm revanşa în faţa fanilor, doar dacă o să câştigă Cupa. Dinamo n-a cunoscut, de când sunt eu la timonă, de trei ani, să nu câştige un trofeu. Ori un trofeu mai fericit decât unul câştigat în faţa Stelei nu există”, a mai spus Borcea. Chiar dacă este încrezător în victorie, şeful din Ştefan cel Mare a recunoscut forţa Stelei de la revenirea lui Cosmin Olăroiu pe banca tehnică. „Tradiţia ultimilor ani, indiferent că a fost sau nu Olăroiu la cârmă, a fost să-i batem pe stelişti. Nu contest că de la instalarea lui Olăroiu, Steaua a devenit mai puternică, dar asta nu înseamnă că nu vom obţine victoria”, a declarat Borcea, mai ales că alb – roşii s-au impus în Ghencea, cu 1-0, în etapa 28 din returul Ligii I.

Ultimele meciuri din Liga I au demonstrat însă că Dinamo este în declin, în timp ce Steaua a jucat din ce în ce mai bine, terminând pe locul 5 după ce a obţinut 13 puncte în ultimele cinci partide. Temerile şefilor din Ghencea se îndreaptă însă spre arbitraj, Gigi Becalii, finanţatorul steliştilor, spunând că i-a cerut preşedintelui CCA, Vasile Avram să-i schimbe pe arbitrii asistenţi Miklos Nagy şi Sebastian Gheorghe, de la finala Cupei României. „Nagy şi Sebastian Gheorghe sunt nişte oameni care au ceva cu Steaua. Miklos Nagy se laudă prin Cluj că Dinamo nu o să piardă cu Steaua, când el e la margine, că e dinamovist, iar cu Gheorghe am avut nişte conflicte. Ei sunt născuţi ostili Stelei„, a spus Becali. În ciuda protestelor şefului din Ghencea, cei doi tuşieri îl vor asista de pe margine pe centralul Marius Avram.

Circulaţie deviată

Primăria Braşov a anunţat că astăzi traficul rutier în zona Stadionului „Tineretului” va fi restricţionat între orele 17.00 şi 24.00 pe bretelele de legătură între Bulevardul Griviţei şi Strada Stadionului, Strada Stadionului şi Strada Mihai Viteazu, tronsonul Strada Spartacus – Strada Stadionului. În Piaţa Sfatului din centrul municipiului Braşov va fi amplasat un ecran gigant pe care se va transmite în direct partida de fotbal, iar în cazul în care se va agomera foarte tare, Poliţia Rutieră va închide circulaţia pe străzile Mureşenilor şi George Bariţiu.

Derby-ul va fi deschis de un show cu lasere

Finala din acest an a Cupei României va fi deschisă printr-un spectacol de sunet şi lumină, realizat în special prin jocuri de lasere, care va începe la ora 20.45. Show-ul va continua şi pe timpul pauzei, urmând să se încheie după sfârşitul partidei prin festivitatea de decernare a trofeului echipei învingătoare. Pentru a evita înghesuiala, organizatori au hotărât ca porţile de acces ale stadionului să fie deschise la ora 17.30.

36 de autocare cu dinamovişti sub Tâmpa

Aproximativ 2.000 de suporteri dinamovişti se vor deplasa cu 36 de autocare la Braşov, miercuri dimineaţa, pentru a asista la finala Cupei României. Mai mulţi fani care au venit la stadion, pentru a cumpăra bilete la finala Cupei României au fost nemulţumiţi de faptul că pe lângă contravaloarea tichetului, 35 de lei, erau obligaţi să achite şi transportul cu autocarul, dar ideea a aparţinut liderilor suporterilor. „Deplasarea se va face în mod organizat, cu 36 de autocare şi vom pleca din faţa stadionului, în ziua meciului. Preţul pachetului este de 63 de lei, din care 35 de lei este valoarea biletului de intrare”, a precizat unul dintre liderii galeriei dinamoviste.

Măsuri de securitate

Este obligatoriu ca, la porţile de acces în stadion, posesorii de bilete să aibă asupra lor şi Cartea de Identitate, în caz contrar acestora li se va interzice accesul în stadion. Aceeaşi măsură se va aplica şi în cazul în care CNP-ul de pe Cartea de Identitate prezentată la control este altul decât al persoanei înscrise în sistemul computerizat în momentul procurării biletului.

Pentru a nu se repeta evenimentele reprobabile petrecute la meciul FC Rapid – FC Braşov, din ultima etapă a campionatului Ligii I, ediţia 2010-2011, când o torţă aprinsă în tribune a fost aruncată asupra unei suportere, provocându-i arsuri pe 40% din suprafaţa feţei, la meciul Dinamo – Steaua, suporterilor le este interzis accesul în incinta stadionului cu următoarele obiecte: arme, arme albe de orice fel, torţe, făclii, explozibili, materiale incendiare, orice fel de substanţe sau prafuri care, prin combinare chimică, pot produce explozibili, ţevi din plastic, lemn sau metal, sticle de orice fel, umbrele si orice corp care poate deveni material contondent, informează site-ul frf.ro. De asemenea, suporterilor le este interzis accesul în incinta stadionului cu steaguri cu beţe. Singurele bannere admise vor fi cele pe suport textil, care conţin mesaje sportive, decente. Spectatorii care vor încălca aceste prevederi şi care vor tulbura desfăşurarea spectacolului sportiv vor intra sub incidenţa prevederilor Legii nr. 4/2008.

Cele mai citite

Consultări pentru Start-Up Nation 2024: TVA eligibil, obligații de creare locuri de muncă și întârzieri în plățile din 2022

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a organizat recent două sesiuni de consultare pentru stabilirea procedurii de implementare a programului Start-Up Nation 2024. La discuții...

Două convoaie militare au fost implicate într-un accident rutier între Galați și Brăila

Două convoaie militare au fost implicate într-un accident între Galați și Brăila joi, 19 septembrie. Cele două convoaie aparțineau armatei franceze și trebuiau să...

Ambasadorului SUA la Budapesta a criticat Ungaria pentru apropierea de Putin

Ambasadorului SUA, David Pressman, la Forumul Budapesta 2024, din data de 18 septembrie, a vorbit despre alegerile din SUA și legătura dintre pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă