20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSfera Rubik 360, cel mai nou joc cu bile si culori

Sfera Rubik 360, cel mai nou joc cu bile si culori

La Targul International de Jucarii de la Nuernberg a fost prezentata joi, 5 februarie, noua inventie al cunoscutului inventator de jucarii din Ungaria, Erno Rubik, un joc in forma sferica si care se numeste Rubik 360. Sfera magica respectiva va fi pusa in vanzare aproximativ in luna august, relateaza ziarul ungar Nepszabadsag, citat de Agerpres.

Rubik 360 este format din trei sfere prinse una in alta. In sfera aflata in interior se afla sase bile de culori diferite, care trebuie sa fie scoase din sfera interioara in cea exterioara. Jocul trebuie dirijat cu mainile, iar in timpul jocului Kubik 360 scoate niste sunete asemanatoare cu cele de la Cubul Rubik, cunoscut in intreaga lume. Principala dificultate a noului joc consta in faptul ca doar in doua locuri pot fi scoase bilele din sfera mijlocie.

Noua inventie a fost testata si de britanicul Dan Harris. Tanarul de 24 de ani reuseste recordul de a aranja pe culori Cubul Rubik, in zece secunde. In cazul noii inventii prima data i-au trebuit doua zile, la a doua incercare i-au fost necesare cateva ore, dar dupa aceea i-a luat doar cateva minute sa scoata bilele la suprafata. Dan Harris si-a exprimat temerea ca sfera Rubik 360 poate provoca o serioasa dependenta in cazul unora: cand cineva incepe sa se joace cu ea, ii vine greu s-o lase din mana.

Ziarul britanic The Telegraph l-a citat pe inventatorul in varsta de 65 de ani, Erno Rubik: "Convingerea mea este ca de la lansarea Cubului Rubik incoace, Sfera Rubik 360 este cel mai inventiv si cel mai palpitant produs al afacerii noastre. Solutia ei cere multa logica, indemanare si rabdare".

De la realizarea Cubului magic, in anul 1974, inventatorul sau, Erno Rubik, a mai realizat numeroase alte jocuri, dar niciunul nu s-a apropiat de popularitatea cubului. Din Cubul Rubik, foarte popular in intreaga lume, au fost vandute peste 350 de milioane de bucati. Un colaborator al firmei Rubik Studio din Budapesta a confirmat ca Sfera magica va ajunge in magazine in luna august.

Jocul este recomandat tuturor, indiferent de varsta. Pentru functionarea sa nu este nevoie nici de baterie, nici de legatura cu reteaua electrica. Ceea ce sunt necesare sunt rabdarea si indemanarea. Jucatorii care au testat atat Cubul cat si Sfera inventata de Rubik au sustinut ca aranjarea rapida a Cubului magic este usor de realizat prin exercitii. In cazul Sferei insa, nu este nevoie de cunostinte matematice, aici se impun in special legile fizicii. Daca cineva invarteste gresit sferele, bila asezata mai devreme la locul ei, cade de acolo, deci incercarea trebuie luata de la capat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă