19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSfatul poliţiştilor pentru copii: fără telefoane mobile la vedere

Sfatul poliţiştilor pentru copii: fără telefoane mobile la vedere

Din ce în ce mai mulţi copii, cu vârste din ce în ce mai mici, au un telefon mobil. Ei sunt cea mai uşoară pradă a tâlharilor, care nu se sfiesc să atace nici măcar ziua în amiaza mare. Pentru a preîntâmpina evenimente nedorite, poliţiştii constănţeni îi sfătuiesc pe copii să nu poarte telefonul la vedere.

„Instruiţi-vă copii să nu poarte telefonul mobil la vedere atunci când se deplasează pe stradă, iar la şcoală să nu îl lase nesupravegheat”, se arată într-un comunicat de presă trimis de IPJ Constanţa şi adresat părinţilor. De asemenea, poliţiştii vă sfătuiesc pe toţi ca, după lăsarea întunericului, să evitaţi deplasările şi plimbările pe alei neiluminate, izolate şi necirculate, pasaje subterane, parcări, locuri unde se află baruri şi să nu vă expuneţi la vedere bijuteriile sau alte obiecte de valoare.

Fiţi atenţi asupra bunurilor şi persoanelor din jurul dumneavoastră. Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse, de obicei mai ieftine, şi nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu banii sau valorile pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă. Nu consumaţi în mod excesiv băuturi alcoolice în localuri publice deoarece puteţi deveni victime în astfel de împrejurări. Ori de câte ori sunteţi victima unei infracţiuni sau martor ocular în asemenea împrejurări, nu ezitaţi să anunţaţi imediat Poliţia, apelând numărul de urgenţă 112. La intrarea într-un imobil, fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane suspecte de comiterea sau săvârşirea de infracţiuni.

Nu staţi cu spatele spre acele locuri. Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă; alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul, apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la telefonul 112. Opuneţi rezistenţă numai dacă integritatea dumneavoastră fizică nu este pusă în pericol. 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă