10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialSezonul estival 2014, inaugurat cu mașini de epocă, motoare, mici și bere...

Sezonul estival 2014, inaugurat cu mașini de epocă, motoare, mici și bere la Năvodari

Hotelierii constănţeni au lansat atacul frontal în vara 2014. Pe lângă ofertele atractive, autorităţile au pregătit manifestări inedite menite să atragă cât mai mulţi turişti. Prima „operaţiune specială“ s-a desfăşurat week-endul trecut la Năvodari.

 

Situaţiile dificile se rezolvă cu soluţii neobişnuite. Asta se pare că au învăţat hotelierii de pe litoral în lupta cu vecinii bulgari. Dezavantajaţi de lipsa resorturilor all inclusive, patronii de hoteluri de pe riviera românească au mizat în acest sezon estival pe elementul surpriză: stațiunea Năvodari.

De la muzica populară, la Harley Davidson şi… Raliul Deltei

Tabăra Delfinul a devenit neîncăpătoare de 1 Mai. Locuitorii oraşului, dar şi sute de constănţeni au sărbătorit o joie cu dublă semnificaţie: 1 Mai şi, în acelaşi timp, deschiderea sezonului estival 2014. Tradiţionala paradă a maşinilor de epocă şi a motocicliştilor, care în fiecare an marchează deschiderea sezonului estival, a poposit pentru câteva ore în mijlocul sărbătorii câmpeneşti organizate de Primăria Năvodari. Printre grătarele care sfârâiau, duduiau motoarele maşinilor americane din anii ’70, al căror zgomot a fost însă acoperit de maşina oficială a Raliului Deltei, un Logan special pregătit pentru competiţie. Din peisaj nu au lipsit celebrele motociclete Harley Davidson, deţinute de biker-ii de pe litoral. Totul a fost stropit din belşug cu bere, pentru acest eveniment autoritatea locală pregătind 20.000 de mici şi 80 de butoaie cu bere. Şi pentru ca veselia să atingă cote maxime, artişti de renume ai muzicii populare şi dance. Din program nu au lipsit acordurile Fanfarei „Muzica Apelor”, aparţinând companiei RAJA Constanţa.

Petreceri în stil clasic

„De la Năvodari răsare soarele în România. Năvodari este un oraş care a făcut progrese remarcabile în turism”, a declarat primarul din Năvodari, Nicolae Matei. Acesta a subliniat caracterul naţional al sărbătorii de 1 Mai şi s-a declarat un susţinător al sărbătorii în stil „clasic” românesc, respectiv mici şi bere. La rândul său preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, a subliniat importanţa pe care o au festivităţile la începerea unui nou sezon estival, dar şi existența noii staţiuni turistice Năvodari. „Nu puteam să dăm în acest an startul sezonului litoral decât la Năvodari. Dorim să aducem mulţi turişti şi să avem cu toţii un an cât mai bun pe litoralul românesc”, a precizat preşedintele ALDD. Potrivit organizatorilor, festivităţile de pe litoral au atras un număr mare de turişti week- endul trecut, procente importante din locurile de cazare oferite turiştilor pentru minivacanţa de 1 Mai fiind achiziţionate cu o săptămână înainte.

1 Mai a trecut, urmează „Litoralul pentru toţi“

Peste 5.000 de locuri de cazare sunt disponibile, între 5 mai şi 15 iunie, în cadrul ediţiei de primăvară a programului „Litoralul pentru toţi”, în ofertă fiind incluse unităţi de cazare din toate staţiunile din judeţul Constanţa. Tarifele sunt atractive, iar preţurile au rămas neschimbate, ca anul trecut. Astfel, pentru zona Mamaia- Constanţa-Eforie, pentru şase nopţi de cazare la un hotel de o stea turiştii trebuie să plătească 205 lei de persoană; la un hotel de două stele – 235 de lei de persoană sau 315 lei de persoană cu mic dejun inclus; la un hotel de trei stele – 265 lei de persoană ori 425 lei de persoană cu mic dejun; la un hotel de patru stele – 485 lei de persoană, iar la un hotel de cinci stele – 605 lei de persoană. Ca şi la ediţia precedentă, turiştii beneficiază şi de varianta all inclusive. Tarifele maximale pentru sejururi all inclusive de cinci nopţi de persoană ajung până la 765 de lei la un hotel de trei stele, 875 de lei la unul de patru stele şi până la 985 lei de persoană la o unitate de cinci stele. Pentru sudul litoralului, în staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche, tarifele maximale pentru această ediţie a “Litoralului pentru toţi” sunt semnificativ mai mici. Astfel, tarifele pentru un sejur de şase nopţi de persoană sunt cuprinse între 159 de lei la un hotel de o stea, fără mic dejun, şi 469 de lei de persoană la un hotel de cinci stele, cu mic dejun inclus.

Opțiune: Stațiune balneoclimaterică

Reamintim că orașului Năvodari i s-a acordat, anul trecut, statutul de stațiune balneoclimaterică. Primarul Nicolae Matei spunea atunci că este un lucru firesc, o confirmare a faptului că la Năvodari se află cele mai multe centre SPA din țară. „Statutul de staţiune balneoclimaterică va ajuta oraşul nostru să se dezvolte şi mai mult, mai ales că în perioada 2014-2020 statul român şi forurile europene vor finanţa şi vor oferi fonduri importante pentru turismul balneoclimateric”, spunea primarul, care vrea să transforme Năvodariul într-o staţiune de top.

 

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă