20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSeulul avertizează că ar putea urma şi alte atacuri nord-coreene

Seulul avertizează că ar putea urma şi alte atacuri nord-coreene

Şeful serviciilor de informaţii sud-coreene a avertizat că există riscul ca Phenianul să lanseze şi alte atacuri, după incidentul armat de luna trecută, relatează CNN, citat de NewsIn.

„Coreea de Nord întreprinde acţiuni nesăbuite în urma plângerilor pe plan intern pe tema politică şi înrăutăţirea situaţiei economice”, a declarat un parlamentar, care l-a citat pe şeful serviciilor, Won Sei-hoon.

Între timp, Coreea de Sud şi SUA au încheiat exerciţiile militare comune din Marea Galbenă. SUA şi Coreea de Nord negociază organizarea mai multor exerciţii navale comune pentru anul acesta sau anul viitor. Phenianul a avertizat că exerciţiile ar putea duce la război în orice moment.

La 23 noiembrie, un incident militar între Corei s-a soldat cu moartea a patru sud-coreeni, dintre care doi civili. Phenianul a spus că Seulul a provocat atacul, soldat şi cu 18 răniţi.

Departamentul de Stat american a anunţat miercuri că Hillary Clinton se va întâlni cu omologii ei din Coreea de Sud şi Japonia săptămâna viitoare, pentru a discuta despre criza dintre Corei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă