20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSeulul avertizează că ar putea urma şi alte atacuri nord-coreene

Seulul avertizează că ar putea urma şi alte atacuri nord-coreene

Şeful serviciilor de informaţii sud-coreene a avertizat că există riscul ca Phenianul să lanseze şi alte atacuri, după incidentul armat de luna trecută, relatează CNN, citat de NewsIn.

“Coreea de Nord întreprinde acţiuni nesăbuite în urma plângerilor pe plan intern pe tema politică şi înrăutăţirea situaţiei economice”, a declarat un parlamentar, care l-a citat pe şeful serviciilor, Won Sei-hoon.

Între timp, Coreea de Sud şi SUA au încheiat exerciţiile militare comune din Marea Galbenă. SUA şi Coreea de Nord negociază organizarea mai multor exerciţii navale comune pentru anul acesta sau anul viitor. Phenianul a avertizat că exerciţiile ar putea duce la război în orice moment.

La 23 noiembrie, un incident militar între Corei s-a soldat cu moartea a patru sud-coreeni, dintre care doi civili. Phenianul a spus că Seulul a provocat atacul, soldat şi cu 18 răniţi.

Departamentul de Stat american a anunţat miercuri că Hillary Clinton se va întâlni cu omologii ei din Coreea de Sud şi Japonia săptămâna viitoare, pentru a discuta despre criza dintre Corei.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...
Ultima oră
Pe aceeași temă