11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSesiunea specială a Bacalaureatului, între 17 și 30 mai

Sesiunea specială a Bacalaureatului, între 17 și 30 mai

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat se va desfășura în perioada 17-30 mai, potrivit calendarului aprobat prin ordin al ministrului Educației Naționale, informează Agerpres.

Candidații se vor înscrie la sesiunea specială în zilele de 17 și 18 mai, iar evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și a celor de comunicare în limba maternă pentru cei aparținând minorităților naționale se va desfășura în zilele de 19 și 20 mai.

În 21 și 22 mai, vor fi evaluate competențele digitale iar în 23 — 24 mai, competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Pe 26 mai va avea loc prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, în 27 mai — proba obligatorie a profilului, iar în 28 mai — proba la alegere a profilului și specializării.

Absolvenții care vor participa la sesiunea specială aparținând minorităților naționale vor susține în 29 mai proba scrisă la limba și literatura maternă.

Afișarea rezultatelor se va face în aceeași zi, până la ora 18, iar contestațiile vor putea fi depuse între orele 18.00 și 20.00.

În 30 mai se vor rezolva contestațiile și vor fi afișate rezultatele finale.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă