5.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialServiciul de hărţi al Apple, victimă a unui conflict cu Google

Serviciul de hărţi al Apple, victimă a unui conflict cu Google

Unul dintre cele mai utilizate servicii disponibile pe iPhone, Apple maps, a devenit victimă a unui conflict al companiei cu Google pe piaţa de telefonie mobilă, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.

Noua aplicaţie de hărţi a Apple care va fi disponibilă în această săptămână pe piaţă împreună cu iPhone 5 a fost criticată de analişti, pentru că nu oferă informaţii referitoare la transporturile publice şi uneori dă instrucţiuni confuze utilizatorilor.

“Apple consideră că poate oferi clienţilor servicii mai bune decât Google. Dar pe termen scurt Google are o aplicaţie de hărţi mai bună, iar deţinătorii de iPhone vor avea de suferit”, a declarat Sarah Rotman Epps, analist la Forrester Research.

Reprezentanţii Apple, care descriu serviciul de hărţi ca o schimbare fundamentală a iPhone 5, au construit aplicaţia de navigare în plin război cu Google, care a oferit companiei aplicaţia Google Maps de la introducerea iPhone în 2007.

Apple a construit o aplicaţie înlocuitoare pentru că a vrut să restrângă relaţiile cu Google şi nu din cauza unor deficienţe ale produsului, au spus două surse apropiate situaţiei.

Rivalitatea Apple cu Google s-a născut după ce proprietarul celui mai mare motor de căutare pe Internet la nivel mondial a dezvoltat sistemul de operare Android, instalat pe produse ale unor companii concurente precum Samsung Electronics şi HTC, care rivalizează cu iPhone.

Android este în prezent cel mai popular soft pentru aparatele smartphone.

Odată cu escaladarea concurenţei, preşedintele Google, Eric Schmidt, s-a retras din board-ul Apple în 2009.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...

Plăți instant în toată Uniunea Europeană! Cât vor costa tranzacțiile

Băncile din Uniunea Europeană vor fi obligate să ofere clienților plăți instant în toate țările membre, iar prețul plătit de către aceștia să...

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...
Ultima oră
Pe aceeași temă