20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"Serghei" vrea 4 stele

„Serghei” vrea 4 stele

De cand cu integrarea euroatlantica a Romaniei, ne-am umplut de generali de patru stele. Mai toti provin din serviciile secrete. S-a uitat de reforma mult promisa. Cele mai importante institutii ale statului sunt ticsite la varf cu vechi securisti.
Prin decretul din 8 februarie 2005 pe umerii impovarati ai multor generali SIE s-a mai adaugat o stea. Mai deunazi, a fost scos la pensie seful Directiei Generale de Informatii a Apararii. Generalul-locotenent Gheorghe Rotaru a fost inaintat la gradul de general cu patru stele si a fost trecut in rezerva la limita de varsta. In functia de director al DGIA ii succede un alt pretendent la patru stele. Si el in prag de pensionare. Generalul-locotenent Sergiu-Tudor Medar (prietenii sai de la Ambasada Rusiei la Washington il alintau „Serghei”). Generalul Sergiu-Tudor Medar detine un record absolut in materie de avansari: in 1990 era un… civil. Astazi este general.
Fostul sef al Directiei Informatii Militare, un fel de serviciu extern de informatii al armatei, ar trebui retras pe 1 ianuarie 2006. Pentru limita de varsta. A fost numit in graba la conducerea DGIA si se asteapta sa mai primeasca inca o stea. Explicatia e simpla. Daca primeste inca un grad, mai poate sta pe functie un an. Poate ca in acest timp se mai inventeaza gradul urmator. Astfel reforma in cadrul serviciilor speciale ar fi desavarsita. Cu pensionari. Mai grav este faptul ca la adapostul legii serviciilor secrete se petrec numeroase abuzuri. Cu numai doua zile in urma, Serviciul de Informatii Externe a emis o decizie de clasare a unui sef de departament cel putin dubioasa. Generalul Barjovanu Dorin va trece in rezerva. Un subaltern care se spetea la vila sa din Ialomita a murit in conditii suspecte. Generalul curat ca lacrima are pensie babana si un ajutor de sute de milioane. Sa-si mai construiasca omul inca o vila.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă