20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSepultura, pentru a treia oara la Bucuresti

Sepultura, pentru a treia oara la Bucuresti

» Brazilienii de la Sepultura concerteaza in aceasta seara, de la ora 21.00,  pe scena Salii Polivalente in cadrul primei editii My Metal Festival 2009.

» Celebra trupa de metal este capul de afis al evenimentului ce debuteaza la ora 18.00, alaturi de  The Sorrow (Austria) si de trupele romanesti Warganism, Lost si Krepuskul.

Formatia Sepultura, care se va intoarce pentru a treia oara in ultimii sase ani la Bucuresti, va participa in aceasta seara la My Metal Festival la Sala Polivalenta. Admiratorii Sepultura se pot bucura dupa acest concert, de la ora 24.00, si de un after-party  organizat la Hard Rock Café la care se poate intra pe baza biletelor de concert.
Istoria trupei care a facut furori in thrash-metal a inceput in Belo Horizonte (1982) cand fratii Max si Igor Cavalera au hotarat fara prea multe resurse materiale sa puna bazele unei trupe al carei nume in limba portugheza inseamna "moarte".
De-a lungul vremii, formatia recunoscuta pentru albume ca "Beneath the Remains" (1989), "Arise" (1991), "Roots" (1996 ), "Against" (1998) sau ,"Nation" (2001) a trecut prin schimbari de componenta. In 2006 trupa a lansat primul album compus alaturi de noul solist Derrick Green intitulat "Dante XXI" si inspirat din "Divina Commedia" a lui Dante Alighieri.

Concertul pe care Derrick Green si colegii sai de trupa il sustin la Bucuresti face parte din turneul de promovare a albumului A-Lex, lansat in luna ianuarie a acestui an. Piesele albumului sunt inspirate din cartea "Portocala mecanica" ("A Clockwork Orange") a  scriitorului englez Anthony Burgess.
"Multi au vazut filmul – Portocala mecanica – al lui Stanley Kubrick dar sunt putini cei care stiu ca ultimele capitole ale cartii lipsesc din ecranizare. Acestea sunt, in opinia mea esentiale in transmiterea mesajului pe care Anthony Burgess voia sa-l reprezinte si anume ca libera alegere este cea mai importanta, totul depinde numai de tine. Acesta este aspectul pe care Sepultura l-a subliniat in albumul A-Lex. Materialul este impartit in patru sectiuni.

Primele trei urmaresc linia filmului iar a patra este fidela finalului cartii. Fiecare parte a albumului incepe cu o mica explicatie a ceea ce va urma. Numele albumului are dubla semnificatie, in rusa a-lex insemnand "cel fara de lege", a declarat chitaristul Andreas Kisser. Sepultura: adica Derrick Green (voce,chitara), Andreas Kisser (chitara), Paulo Jr.( chitara bass), Jean Dolabella(tobe) concerteaza pentru a treia oara in Romania (au mai cantat tot la Bucuresti in 2003 si 2007).
Trupa germana Dew Scented nu va mai canta la My Metal Festival.

Cele mai citite

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...
Ultima oră
Pe aceeași temă