14.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialSenatul SUA: Microsoft a evitat plata unor impozite de cel puţin 6,5...

Senatul SUA: Microsoft a evitat plata unor impozite de cel puţin 6,5 miliarde dolari

Microsoft s-a folosit în ultimii trei ani de “manevre” fiscale internaţionale agresive pentru a evita plata unor impozite de cel puţin 6,5 miliarde dolari în Statele Unite, potrivit unui raport al unui comitet din Senatul american, publicat înaintea unei audieri la Washington, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

În raport se menţionează că Microsoft s-a folosit de tranzacţii cu subsidiare din Puerto Rico, Irlanda, Singapore şi Bermuda pentru a scăpa taxe de cel puţin 6,5 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, Hewlett-Packard a înregistrat la rândul său o serie de împrumuturi interne pe termen scurt care au permis companiei să folosească fonduri offshore pentru operaţiuni interne fără să plătească taxe.

Preşedintele subcomitetului pentru investigaţii din Senat, Carl Levin, democrat de Michigan, nu acuză companiile că au acţionat ilegal.

“Aceste abuzuri generează costuri uriaşe. Aceste scheme transferă povara taxelor cetăţenilor şi companiilor care nu au armate de avocaţi şi contabili”, a spus Levin.

Purtătorii de cuvânt al Microsoft şi Hewlett-Packard nu au comentat informaţia.

Cele mai citite

CURS: Nicușor Dan, favorit în opțiunile de vot ale bucureștenilor, la mică distanță de Gabriela Firea

Nicușor Dan este primul în intențiile de vot ale bucureștenilor, urmat la mică distanță de Gabriela Firea, potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada...

Veniturile salariale întârziate și acuzații grave de corupție

Angajații Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) sunt în revoltă în această lună, după ce veniturile salariale nu au fost acordate la timp,...

Remiză „albă” la Sfântu Gheorghe! Sepsi OSK și Universitatea Cluj și-au împărțit punctele

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, scor 0-0, pe teren propriu, într-un meci disputat duminică. Acesta a fost primiul punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă