18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSenatorul Sorin Lazăr, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu

Senatorul Sorin Lazăr, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu

Senatorul PSD Sorin Lazăr, fost primar al comunei ieșene Strunga, este urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. El și-ar fi dat premii anuale de mii de lei și ar fi aprobat plata unor onorarii pentru participări la licitații pentru trei persoane.

Conform rechizitoriului DNA, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada 2008-2009 Sorin Constantin Lazăr, în calitate de primar și ordonator principal de credite, fără existenta unui angajament legal, a dispus în 2 rânduri, aprobarea fără nici o bază legală, a plății următoarelor sume de bani:

– suma de 10.160 lei, cu titlul de „onorariu participare la licitație” către trei persoane;

– suma de 16.550 lei, către alte trei persoane, reprezentând “plată lunară zilieri” (12 rate).

De asemenea, în aceeași perioadă a mai aprobat, tot nelegal premii anuale, în cuantum de 2.638 lei pentru sine și 2.291 lei pentru viceprimarul comunei, sume achitate la data de 14.01.2009.

Citește și: Șase luni de închisoare pentru senatorul PSD Sorin Lazăr

Primarul a provocat astfel o pagubă patrimonială în cuantum de 31.639 lei, unității administrativ – teritoriale, Comuna Strunga.

La data de 30 mai 2014, lui Constantin s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Cele mai citite

DSU are capacitatea operațională crescută acolo unde există avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt

Capacitatea operaţională va fi crescută în judeţele aflate sub avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt şi vor fi prealertate două elicoptere dotate...

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Mircea Geoană ia apărarea jurnaliștilor americani și celui român anchetați de Rusia

Libertatea de exprimare nu este doar un drept, ci şi o responsabilitate, afirmă Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidenţiale. El condamnă "cu toată fermitatea"...
Ultima oră
Pe aceeași temă