25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSenatorul PSD Cristian Georgescu ataca "afacerile portocalii"

Senatorul PSD Cristian Georgescu ataca „afacerile portocalii”

MURES. Afacerile unor importanti oameni ai actualei Puteri au fost luate la ochi de senatorul muresean Cristian Radu Georgescu (PSD). Acesta a dat, ieri, publicitatii o lista a „ilegalitatilor portocalii” formata din lideri ai partidelor din arcul guvernamental care ar fi „bagat adanc mana in banii publici”.
Pe lista se afla, printre altii, si deputatul liberal Eugen Nicolaescu, ministru Sanatatii, despre care Georgescu sustine ca detine o serie de functii incompatibile, fiind renumerat si de Camera Auditorilor. „Asta, dincolo de o alta incompatibilitate pe linie politica, Nicolaescu fiind presedinte ales al PNL Mures si in acelasi timp membru in Biroul Executiv Central si purtator de cuvant al partidului”, a mai spus parlamentarul PSD.
Georgescu sustine ca vinovat de starea de incompatibilitate in care se afla Nicolaescu este nimeni altul decat seful de partid al acestuia, respectiv primul ministru Calin Popescu-Tariceanu.
De asemenea, pe lista „afacerilor portocalii” din bani publici se numara si ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, despre care senatorul muresean a mentionat ca nu si-ar fi depus declaratia de avere, dar si fiica deputatului Dumitru Ghiorghiof, care „a primit, pentru studii in SUA, suma de 7.000 dolari de la „Astra Vagoane” Arad”.
Nu in ultimul rand, printre oamenii Puterii care ar avea afaceri suspecte se numara si ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, pe care Georgescu il acuza ca a angajat pentru degajarea Vaii Oltului „firma afaceristului PD Horatiu Cercel, din Sibiu, societate care prezinta datorii exorbitante la fondul asigurarilor sociale”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă